Identificare pafta
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Identificare pafta
Poate cineva sa imi spune mai multe despre eceasta pafta. Multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- img 008.jpg (430.08 KiB) Vizualizat de 11139 ori
-
- img 009.jpg (324.56 KiB) Vizualizat de 11139 ori
- boonicootza

- UnkleTitus
- **

Va salut domnilor! Superba piesa! Mi se scurg ochii dupa aceasta pafta. Ce executie artistica era in vremea aia, ce detalii superbe... Aveti idee din ce perioada este? Cumva perioada Carol I, anii 1900, ori Ferdinand? Mai am si eu cateva piese, mai putin romanesti, si eram curios cam cat ar valora si daca ati vinde-o. Eu mai am cateva piese franceze de sfarsit de sec. 19 si ceva piese mai recente, din blocul comunist.
In alta ordine, am observat ca firma asta vieneza BSW (Brueder Schneider Wien) a contractat majoritatea pieselor de furnituri pentru armata romana, in perioada regalista. Probabil ca si leduncile ori eghiletii si epoletii erau facuti tot de ei. Am pe cam toti nasturii romanesti acest marcaj, si - mai rar - cateva marcaje franceze. Se pare ca e unul din cele mai serioase, longevive si de succes ateliere de accesorii militare, pe langa Assman si altele. E posibil sa fi avut si un atelier in Romania in acea perioada? Aveti idee, domnilor, daca au existat si ateliere romanesti pentru asa ceva in perioada regalista? Cumva spre sfarsitul WW2? D-le Boonicutza (oh, Doamne, cum suna!) dvs. mai aveti paftale in colectie? Presimt ca da...
Astept cu nerabdare continuarea discutiei, domnilor. Intre timp, ma voi holba indelung la aceasta poza. Va salut!
In alta ordine, am observat ca firma asta vieneza BSW (Brueder Schneider Wien) a contractat majoritatea pieselor de furnituri pentru armata romana, in perioada regalista. Probabil ca si leduncile ori eghiletii si epoletii erau facuti tot de ei. Am pe cam toti nasturii romanesti acest marcaj, si - mai rar - cateva marcaje franceze. Se pare ca e unul din cele mai serioase, longevive si de succes ateliere de accesorii militare, pe langa Assman si altele. E posibil sa fi avut si un atelier in Romania in acea perioada? Aveti idee, domnilor, daca au existat si ateliere romanesti pentru asa ceva in perioada regalista? Cumva spre sfarsitul WW2? D-le Boonicutza (oh, Doamne, cum suna!) dvs. mai aveti paftale in colectie? Presimt ca da...
Astept cu nerabdare continuarea discutiei, domnilor. Intre timp, ma voi holba indelung la aceasta poza. Va salut!
crawling back to my corner...
- boonicootza

-
rocolectionar

la capitolul piese pentru ofiteri medici:
la pafta mai cunosc un model - cel din imaginea de mai jos - produsa de BSW (ebay)
iar la ledunci mai cunosc inca 2 modele
... poate cineva sa ne precizeze exact din ce perioade sunt cele 4 paftale de medic ?
multumesc!
la pafta mai cunosc un model - cel din imaginea de mai jos - produsa de BSW (ebay)
iar la ledunci mai cunosc inca 2 modele
... poate cineva sa ne precizeze exact din ce perioade sunt cele 4 paftale de medic ?
multumesc!
- Fişiere ataşate
-
- pafta
- 1930-1940.jpg (84.78 KiB) Vizualizat de 10927 ori
- UnkleTitus
- **

Ah, ce festin pentru ochi, domnilor! Multumesc mult, dle Simaky! Am la ce ma zgai de-acum..
Superbe si in stare exceptionala, asta e mai rar... Unde ati gasit asa ceva?! Nici muzeele nu prea au piese la nivelul asta, cred. In ce priveste piesa de jos, cea cu agrafa de prindere tip 'sarpe' sunteti sigur ca e romaneasca? Din ce am cercetat pana acum, francezii au impus modelul si a fost preluat si de englezi, cam intre anii 1918-1930. Dar la romani nu stiam ca a fost si modelul asta... Sunt convins ca au existat ceva variatiuni in model si executie datorita diversilor contractanti, insa trebuiau sa respecte niste indicii heraldice, totusi. Oricum, superbe!!! Exista marcaje pe verso, de curiozitate? Inca o data, saru'mana pentru pozele minunate! Daca si alti colegi de forum mai au piese - sunt recunoscator. Poate dezvoltam subiectul. Va salut cu respect!
crawling back to my corner...
Sigur e romaneascaUnkleTitus scrie: In ce priveste piesa de jos, cea cu agrafa de prindere tip 'sarpe' sunteti sigur ca e romaneasca? Din ce am cercetat pana acum, francezii au impus modelul si a fost preluat si de englezi, cam intre anii 1918-1930. Dar la romani nu stiam ca a fost si modelul asta... Sunt convins ca au existat ceva variatiuni in model si executie datorita diversilor contractanti, insa trebuiau sa respecte niste indicii heraldice, totusi.
- Fişiere ataşate
-
- DSC07366.JPG (341.18 KiB) Vizualizat de 10859 ori
-
- DSC07659.JPG (404.73 KiB) Vizualizat de 10859 ori
-
- DSC07837.JPG (312.73 KiB) Vizualizat de 10859 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
piesa in cauza e romaneasca, a fost utilizata in perioada Principatelor dar si in prima perioada a Regatului
modelul e copiat dupa cel francez, dar ce nu a copiat Cuza de la Napoleon III ???... iar daca nu era Napoleon III nu ar fi existat nici Unirea !!!
modelul e copiat dupa cel francez, dar ce nu a copiat Cuza de la Napoleon III ???... iar daca nu era Napoleon III nu ar fi existat nici Unirea !!!
- Fişiere ataşate
-
- 02
- Image00001.jpg (114.63 KiB) Vizualizat de 10823 ori
-
- 01
- 1887 - General Medic.jpg (19.23 KiB) Vizualizat de 10823 ori