Probleme pe okazii

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Intrebare pentru domnul alex: in licitatia in care am postat la vanzare un fisic continand monede de 50 de bani am voie sa spun ca sunt disponibile la vanzare, tot in licitatiile mele si alte fisicuri si sa le enumar (eventual sa specific si preturile pentru acestea), dar totodata sa rog potentialii cumparatori sa verifice licitatiile in care vor gasi si celelalte fisicuri?
alex1900
**
**

Mesaj de alex1900 »

sigur ca da, preturile in schimb nu le-as pune, atat pentru ca pot dezorienta cumparatorul dar si riscam sa primim avertisment pentru produse multiple.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

De ce mi se contabilizeaza doar un singur calificativ in cazul cumpararii mai multor produse de la acelasi vanzator in licitatii diferite ?
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

au adoptat stilul Ebay - calificativele de la acelasi cuparator/vanzator, la mai putin de o saptamana distanta, se noteaza cu 1. Cel putin la pozitive, nu stiu cum e la negative. Asta pentru a evita nou-veniti care faceau peste noapte 100, din licitatii de 1 leu.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Pai ar trebui sa functioneze doar la licitatii de 1-2 lei.
Dar la cele cu valoare mai mare ar trebui sa dea fiecare calificativ.
Unii au ajuns la cateva mii iar apoi se schimba brusc regula....
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Cred ca s-a aplicat retroactiv. Imi amintesc ca mi-a scazut calificativul cand au aplicat regula.
alex1900
**
**

Mesaj de alex1900 »

nu s-a aplicat retroactiv, ca nu e taxa auto :). Scaderea de calificative reclamata fost probabil din alte motive.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Atunci este un tratatment discriminatoriu.
Comision se incaseaza de la fiecare licitatie dar calificativ se acorda doar unul.
Timis

Mesaj de Timis »

sorin70 scrie:Atunci este un tratatment discriminatoriu.
Comision se incaseaza de la fiecare licitatie dar calificativ se acorda doar unul.
Pe ebay cum este?!
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Nu stiu. Eu ma refeream la Okazii.
alex1900
**
**

Mesaj de alex1900 »

nu putem compara comisionul cu calificativul in general.

Totusi in cazul asta:

se acorda un singur calificativ cand si vanzatorul si cumparatorul sunt aceiasi intr-o saptamana.

comisionul se ia o singura data pe aceasi licitatie chiar daca cumparatorul cumpara 5 bucati. Se presupune de bun simt ca daca revine un cumparator intr-o saptamana isi aduce aminte de datele vanzatorului si nu mai bideaza :)

Se apropie oricum, cele 2 variante.

Calificativul unic, l-am preferat(a fost proiectul meu) pentru a opri numarul de calificative pe care unii le starngeau peste noapte si faceau rau, in plus am tinut sa modific si ratingul pentru a arata doar activitatea in ultimele 12 luni, si nu mereu.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Nu mi se pare echitabil, caci unii au adunat in acest fel mii de calificative.
Ar trebui prevazut macar un plafon valoric peste care sa se ofere 1 calificativ la fiecare licitatie. In acest fel se evita adunarea de calificative pentru licitatii de 1 leu.
Trebuie folosit acelasi instrument de evaluare pentru toti.

Iar evaluarea doar pe ultimele 12 luni comporta mari riscuri.
Inseamna ca dupa trecerea unui an se prescriu toate petele negre si nu putem avea o imagine corecta asupra acelei persoane.
Ar trebui pastrata evidenta macar pe ultimii 5 ani.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Atentie! Contul tau este in analiza ca urmare a numarului ridicat de cereri de retur initiate. Detalii

Nu vad nici o masura luata in privinta cumparatorilor din a caror vina nu se finalizeaza licitatiile.Dumneavoastra ii penalizati tot pe vanzatori, adica pe cei de la care incasati comisioanele.

Ca de exemplu, in acest caz:

Costy Production (nu dau adresa de mail ) - salut, imi pare rau dar nu mai pot cumpara cartea dvs ! intre timp am cumparat de la altcineva imi pare rau am licitat in speranta ca va licita si altcineva o oferta mai mare decat cea ce ofer eu! o zi buna va doresc si imi cer scz pentru incoveniente si vanzare placuta!

Alt exemplu:
elena m. <elenamxxxx@yahoo.com>;
Imi cer scuze pentru situatia creata, dar mi am verificat mail-ul foarte rar si abia acum am vazut mess,

Alt exemplu
mircea A. <mircea.axxxxxxxx@yahoo.com>;
nu am comandat cartea DIN ORDINUL PRESEDINTELUI. Aceasta carte o am deja in biblioteca. Cred ca a fost o neintelegere.
Va multumesc

Si am exemple nenumarate

Ca sa sa nu mai precizez ca, la o problema asemanatoare, in trecut, cineva dn suport sustinea ca, daca nu primesc plata in 3 (trei zile) sa consider licitatia nefinalizata si sa solicit returnare comision.Un termen de finalizare absolut HILAR, in opinia mea. Daca am proceda asa, 99% dintre liocitatii ar fi considerate nefinalizate
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
capa

Mesaj de capa »

alex1900 scrie:Se presupune de bun simt ca daca revine un cumparator intr-o saptamana isi aduce aminte de datele vanzatorului si nu mai bideaza :)
Of... si eu care ma simteam vinovat si incercam sa evit abordarea aceasta...

Imi pare bine sa aflu ca este recomandat sa iei un singur produs prin okazii si pe restul sa le rezolvi in afara...
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Cred ca asta va fi si directia viitoare -> incheiem o licitatie pe okazii, de preferat de 1 ron, iar grosul il vindem in afara, prin intelegere directa. Spor la incasat comisioane, in acest caz
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
Scrie răspuns