Prezentari "eronate" ale obiectelor

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

ZAR

Mesaj de ZAR »

Vanzatorul cred ca se refera strict la cei trei ofiteri germani cand a spus stare foarte buna.Petele din fotografie sunt mai mult pe fundal.Judecat dupa uniforma sunt din WWII si par a fi ofiteri de marina, oricum primul din stanga e general, se distinge reverul mai lat si de alta culoare la manta.E rosu dar fiind poza alb-negru doar putem deduce.Referitor la pret eu zic ca e rezonabil avand in vedere ca e un general in cadru. :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

O fi o descriere eronata a obiectului :roll:

http://www.okazii.ro/catalog/4000263/ac ... #div_photo
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Probabi ca stie sa coasa ca o masina :)) asa...intr-o parte...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ce parere aveti despre "dacica" asta:
http://www.okazii.ro/catalog/4039363/ob ... acica.html
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Ce parere aveti despre "dacica" asta:
http://www.okazii.ro/catalog/4039363/ob ... acica.html
Acest utilizator a castigat un lot de antichitati printre care se aflau si monede romane http://www.okazii.ro/catalog/3900679/ob ... #div_photo

si acum se pare ca le-a scos la randul lui la vanzare http://www.okazii.ro/catalog/4038622/ob ... #div_photo

Descrierea facuta de cel de la care le-a cumparat nu mi se pare credibila: "Piesele NU provin din sapaturi clandestine. Fac parte din mostenirea unui fost inginer agronom, pe care partidul l-a trimis in diverse locuri din tara pentru celebrele productii record. Pot doar presupune ca le-a gasit la arat sau i-au fost date de cei din IAS-urile pe unde a lucrat. Au zacut apoi ani intregi intr-o cutie si nimeni nu le-a dat vreo importanta. Piesele sunt corodate, dar unele sunt dragute." Cel putin asta e parerea mea...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu m-am referit la acea piesa. Restul nu ma priveste, de unde au oamenii ce au e treaba lor. Si nici nu pot lansa banuieli fara nicio dovada si nici nu-mi place sa lansez banuieli de orice fel. Cum a obtinut el moneda, daca vinde ce-a cumparat alta data (ca toata lumea de altfel) e treaba lui - doar n-o sa produca el monedele pe care le vinde :D
valentinian

Mesaj de valentinian »

am acumparat si eu un lot de la ''tinichigiul'' si pe mine unul m-a convins povestea cu inginerul calator prin i.a.s.-uri
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Eu m-am referit la acea piesa. Restul nu ma priveste, de unde au oamenii ce au e treaba lor. Si nici nu pot lansa banuieli fara nicio dovada si nici nu-mi place sa lansez banuieli de orice fel. Cum a obtinut el moneda, daca vinde ce-a cumparat alta data (ca toata lumea de altfel) e treaba lui - doar n-o sa produca el monedele pe care le vinde :D
valentinian scrie:am acumparat si eu un lot de la ''tinichigiul'' si pe mine unul m-a convins povestea cu inginerul calator prin i.a.s.-uri
Ok! Poate am fost prea "radical" sau prea direct, dar trebuie avut in vedere ca printre acele piese din lot unele pareau a fi de harnasament sau accesorii militare romane care ar putea spune anumite chestii, bineinteles celor care se pricep. Eu sunt de parere ca in astfel de cazuri piesele pot fi donate unui muzeu chiar daca contextul arheologic este pierdut. Din moment ce sunt piese care nici macar nu le intelegi, n-ai habar ce sunt si la ce foloseau nu vad rostul in a le achizitiona. Intr-adevar e treaba fiecaruia sa faca ce vrea la fel cum fiecare e liber sa comenteze ce vrea. Cat despre faza cu revinderea monedelor am cautat sa ma "leg" cumva de acel vanzator (tinichigiul). Fie ca e adevarata sau nu povestea cu inginerul, "pledoaria" mea s-a vrut a fi doar o constatare asa ca luati-o ca atare.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Este off-topic ce-ati spus, in plus nu-mi place barfa, bisericutele unde se discuta ce face x sau y, se fac presupuneri fara o baza, se dau sentinte fiecare dupa capul lui...Mai potrivit pentru asta este un forum despre fotbal poate. Aici m-as bucura daca ne-am referi la numismatica iar topicul este "prezentari "eronate". In plus (ca un exemplu) nu stiu ce piese de harnasament vedeti dvs acolo, mie mi se par niste resturi metalice diverse, mai vechi sau mai noi. Daca studiati putin Getica lui Parvan sau revistele de arheologie va veti da seama de asta. De aici si pana la a sugera ca un om (pe care nu-l cunoasteti) face lucruri reprobabile e cale lunga. Si eu nu-s de acord cu parcurgerea ei.
krazy

Mesaj de krazy »

Va dau dreptate in ceea ce spuneti, a fost o scapare din partea mea (am gandit cu voce tare :lol:) si pe viitor am sa incerc sa ma refer doar la subiect. Referitor la moneda "dacica" mie imi pare a fi greceasca.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Si mie tot greceasca mi se pare. Pacat ca nu se vede si reversul. Ar fi interesant de stiut ce conexiuni a facut vanzatorul astfel incat s-o declare dacica. Sau poate e numai pentru "reclama" :-?
krazy

Mesaj de krazy »

Descrierea monedelor din imagine este urmatoarea:

"patru monede provinciale romane emise in cetatile Nikopolis si Markianopolis:

1. Caracalla - revers Luna in crestere cu patru stele.
2. Elagabal - stindarde militare.
3. Geta - ciorchine de struguri.
4. Commodus - revers Aquila romana.

marimile lor sunt intre 18-20 mm"

Aduc in discutie piesa nr. 2 a carei inscriptie (CONCORDIA MILIT) si reprezentare pe revers am gasit-o numai pe denarii de la Elagabal (Antiohia, RIC 187). Presupun ca daca ar fi fost provinciala, fie din Nikopolis fie din Markianopolis, inscriptia ar fi fost cu litere grecesti. In ceea ce priveste culoarea mai galbuie pare a fi bronz. Ce parere aveti?
Fişiere ataşate
lot pro.jpg
lot pro.jpg (34.63 KiB) Vizualizat de 12814 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

In general piesele de genul asta sunt fie miezuri de fouree fie "limes denarii". Adica fie odata au fost acoperite cu un strat oarecare de argint ("fals" antic - oficial sau nu) fie au fost batute la limitele imperiului, din bronz.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

"moneda macedoneana antica". Asta pare ceva interesant, chiar dacica (un avers de tip Jiblea), din pacate imaginea e foarte neclara si e greu de spus daca e autentica au ba.
http://www.okazii.ro/catalog/4097861/ob ... ntica.html
Scrie răspuns