E mult si 100 lei, sunt cotate la 1-2 lei/buc. - functie de stare.Deci in jur de 50 lei la total.Doar UNC ar valora putin mai mult.Dar daca vinzi la gramada mai mult de 50 bani/buc. - nu obtii, sunt prea comune.DuMy yo scrie:Monedele alea mai mult de 100 de lei, toate la un loc nu cred ca fac.
Prezentari "eronate" ale obiectelor
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
Corespunde subiectului prin incadrarea unui numar foarte mare de copii ale unor piese moderne in sectiunea de antice. Se pare ca din ce in ce mai multi au probleme mari cu istoria, si de asemenea o nesimtire greu de tolerat (vezi si dialogul):
http://www.okazii.ro/catalog/5542577/ob ... -COIN.html
Am mari indoieli ca poti fi in siguranta cumparand de la un asemenea tip.
http://www.okazii.ro/catalog/5542577/ob ... -COIN.html
Am mari indoieli ca poti fi in siguranta cumparand de la un asemenea tip.
- andi_codescu

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Un procent considerabil din piesele listate pe okazii la monede antice si medievale n-au nicio legatura cu perioada respectiva. Hai ca ar mai fi de inteles la tinerii de azi (nu toti! dar multi din ei) sa n-aibe habar ca regele Carol I n-a trait in antichitate, ca doar traim intr-o tara unde incultura este promovata en-gros. Dar stiu pe unii care au o varsta, si totusi au impresia ca Franz Iosif a fost un personaj din evul mediu.
- andi_codescu

In afara de incultura care sa raspandeste, vad, cu o viteza uluitoare, sunt si alte doua cauze ale problemei pe okazii, cel putin in privinta confuziei de la medievale:
(i) problema ca la Monede Moderne Straine nu exista o departajare pe tari si nici o separare pe Monede Moderne/ Monede Contemporane, astfel incat multi cu o piesa de secol 19 sunt mai tentati sa o scrie la sectiunea medievala unde sunt mai mari sanse sa o vada cineva.
(ii) problema ca in manualele de istorie, cel putin pe cele din care am invatat eu (deci 1999 si ante) se lasa impresia ca epoca medievala sa sfarsete prin secolul 18 daca nu ma insel. Sin in felul asta e o confuzie generala.
Cel mai bine ar fi daca sectiunile okazii ar fi mai detaliate si daca s-ar clarifica exact la ce perioade (in secole, ani, etc) se refera.
(i) problema ca la Monede Moderne Straine nu exista o departajare pe tari si nici o separare pe Monede Moderne/ Monede Contemporane, astfel incat multi cu o piesa de secol 19 sunt mai tentati sa o scrie la sectiunea medievala unde sunt mai mari sanse sa o vada cineva.
(ii) problema ca in manualele de istorie, cel putin pe cele din care am invatat eu (deci 1999 si ante) se lasa impresia ca epoca medievala sa sfarsete prin secolul 18 daca nu ma insel. Sin in felul asta e o confuzie generala.
Cel mai bine ar fi daca sectiunile okazii ar fi mai detaliate si daca s-ar clarifica exact la ce perioade (in secole, ani, etc) se refera.
-
cristoph
Asta e cea mai mica problema. Mie imi place descrierea monedelor; citez : NU DETIN NICI O INFORMATIE DESPRE PROVENIENTA SAU AUTENTICITATE.
Am deschis eu un topic mai demult cu privire la un domn care imi oferea la vanzare in fata la Universitate acelasi gen de monezi la 20 lei. Mi-am amintit ce mi-a zis; citez : La cate cunostinte de numismatica am eu si dumneavoastra le putem considera autentice.
Cat despre cum au ajuns aceste monede la rubrica monede antice eu cred ca s-a grabit sa le posteze mai repde, nu il interesa categoria sau poate a fost gandita situatia si considerand ca sunt mai putine monede postate acolo are mai mari sanse sa le vanda.
Am deschis eu un topic mai demult cu privire la un domn care imi oferea la vanzare in fata la Universitate acelasi gen de monezi la 20 lei. Mi-am amintit ce mi-a zis; citez : La cate cunostinte de numismatica am eu si dumneavoastra le putem considera autentice.
Cat despre cum au ajuns aceste monede la rubrica monede antice eu cred ca s-a grabit sa le posteze mai repde, nu il interesa categoria sau poate a fost gandita situatia si considerand ca sunt mai putine monede postate acolo are mai mari sanse sa le vanda.
-
Tudor C
andi_codescu scrie:In afara de incultura care sa raspandeste, vad, cu o viteza uluitoare, sunt si alte doua cauze ale problemei pe okazii, cel putin in privinta confuziei de la medievale:
Este acceptat in mod general ca epoca medievala se sfarseste in secolul al XVIII-lea,
- andi_codescu

Aici e problema, depinde foarte mult de la tara la tara. Mai mult, intr-un sens restrans, epoca medievala se sfarseste mult mai timpuriu decat secolul XVIII. In orice caz, dificultatea e data de faptul ca trecerea nu e brusca, ci separarea e mai mult conventionala si de faptul ca, asa cum ati spus, exista diferente majore de la o zona (tara) la alta.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- andi_codescu

-
Tudor C
Aldor scrie:Parerile sunt impartite. La noi multi considera ca evul mediu s-a terminat o data cu revolutia lui Tudor Vladimirescu din 1821.
Domnia lui Cantemir as zice eu, sau razboaiele ruso-turco-austriece din jurul anilor 1750. In fine, cert este ca am vazut destui "colectionari" care vand 1 sau 2 lei 1912-1914 drept monede medievale, ceea ce mi se pare o...
Ultima oară modificat 06 Mai 2008, 19:59 de către Tudor C, modificat 1 dată în total.
-
Tudor C
- andi_codescu

Nu. E doar o diferenta de conceptie asupra a ceea ce inseamna ev mediu. Pentru multi, odata cu epoca Renasterii evul mediu se considera incheiat si incep zorii epocii moderne.Tudor C scrie:Asta-i prea de tot. Mi se pare o absurditate. Ce vor sa arate, ca ei sunt super evoluati...?andi_codescu scrie:In timp ce pentru germani, piese medievale sunt considerate, daca nu ma insel, cele anterioare sf. sec. XV.
LINK
Atentie - Falsuri (vanzatorul nu specifica), oricum pretul e bun (1 leu).
Am dat link-ul in special pt. incepatori, stiu ca exista colegi de forum care au cumparat drept autentice acest gen de piese si la preturi mult mai mari.
Atentie - Falsuri (vanzatorul nu specifica), oricum pretul e bun (1 leu).
Am dat link-ul in special pt. incepatori, stiu ca exista colegi de forum care au cumparat drept autentice acest gen de piese si la preturi mult mai mari.
Ultima oară modificat 20 Mai 2008, 09:56 de către ZAR, modificat de 2 ori în total.