O simpla intrebare
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
O simpla intrebare
Stiu ca pare ciudat, dar doresc sa va solicit tuturor feedback-ul in ceea ce priveste un aspect de care ne lovim toti, zilnic, pe okazii.
Sintagma "garantez originalitatea" emisa de 99% dintre vanzatorii de pe okazii.
Intrebarea mea simpla si de bun simt, la care nu am primit raspunsul este:
- CUM garanteaza ei originalitatea unei piese, si CUM se manifesta aceasta garantie, si IN CE CALITATE arogata de vanzator se manifesta aceasta garantie...
Astept cu deosebit interes feedback-ul vostru.
Sintagma "garantez originalitatea" emisa de 99% dintre vanzatorii de pe okazii.
Intrebarea mea simpla si de bun simt, la care nu am primit raspunsul este:
- CUM garanteaza ei originalitatea unei piese, si CUM se manifesta aceasta garantie, si IN CE CALITATE arogata de vanzator se manifesta aceasta garantie...
Astept cu deosebit interes feedback-ul vostru.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: O simpla intrebare
Lasand la o parte aspectul ca trebuie sa te uiti si cine zice asta... de multe ori marfa e vanduta "de ambalaj", iar "garantez originalitatea" face parte din acest ambalaj, impreuna cu descrierea piesei. Atat.
vreau sa lamuresc doua aspecte si anume:Am impresia ca sunteti deranjat de vanzatori in general,(exista multi vinzatori care detin cunostinte de numismatica mult peste majoritatea ce se cred colectinari),exista colectionari ,si cred ca majoritatea colectionarilor au vandut din piesele din colectiile lor din varii motive,enumar cateva,dubluri,renunta la un anumit tip de piese,dificultati financiare,etc, acesi oameni atunci cand vand pot scrie GARANTEZ AUTENTICITATEA.
Da, sunt deranjat de acest tip de vanzatori, dar nu de majoritatea. Respect pe cei care au multe calificative pozitive sau se bucura de respect in cercurile colectionarilor.
Ma deranjeaza in schimb cei care nu au nici cunostintele, nici bunul simt sa recunoasca acest lucru, si mai si garanteaza autenticitatea.
Cred ca cel mai bun mod prin care un vanzator poate garanta autenticitatea unei piese este sa o primeasca inapoi, chiar si peste o perioada mare de timp, atata timp cat ii este oferit un set de argumente logic, bazat pe un bagaj solid de cunostinte.
Ce parere aveti de acest lucru ?
Ma deranjeaza in schimb cei care nu au nici cunostintele, nici bunul simt sa recunoasca acest lucru, si mai si garanteaza autenticitatea.
Cred ca cel mai bun mod prin care un vanzator poate garanta autenticitatea unei piese este sa o primeasca inapoi, chiar si peste o perioada mare de timp, atata timp cat ii este oferit un set de argumente logic, bazat pe un bagaj solid de cunostinte.
-
moderator1
Ce inseamna mult timp? Intre timp se poate sa gasiti aceasi piesa la un pret mult mai mic decat cea pe care ati achizitionat-o sau intr-o stare mai buna si veti decide sa returnati piesa care o aveti invocand anumite motive.Bofana scrie: Cred ca cel mai bun mod prin care un vanzator poate garanta autenticitatea unei piese este sa o primeasca inapoi, chiar si peste o perioada mare de timp, atata timp cat ii este oferit un set de argumente logic, bazat pe un bagaj solid de cunostinte.
Mi se pare normal ca dupa ce ati primit-o intr-o saptamana sau cat ati convenit cu vanzatorul sa verificati si sa returnati piesa daca nu va convine, dar nu dupa o perioda mai lunga de timp din motivele expuse mai sus.
Daca nu ma inshel, este o vorba ce circula printre colectionarii americani: ,,Don`t buy the plastic, buy the coin" (plastic - gradarile date de firmele specializate, care de multe ori sunt departe de realitate). Cred ca este valabil si pt descrierile monedelor, in acest caz cele de pe okazii. Eu unul, daca nu sunt sigur de ceva de pe okazii, fie ca este din cauza pozei, feedback sau alte motive, nu cumpar. Descrierile de genul ,,garantez autenticitatea'', ,,a fost gasita la bunici,in pamant.'' nu imi afecteaza decizia deloc...
Ia uitati una autentica 100% din bunici...argint 25grame.
http://www.okazii.ro/catalog/42297009/M ... -RARA.html
Sigur ca e din bunici, dar e vorba de bunici chinezi...claus scrie:Ia uitati una autentica 100% din bunici...argint 25grame.
Intre colectionarii americani mai circula o vorba - "buy the item not the story"
-
Cristian Ciuplea

Garantia este buna, dar mai bun este controlul !
Acel rest de argint este garantat ca moneda orig., dar nu si gradul de conservare, care pe Okazii (= pag. de fier vechi ) sau pe eBay ( = pag. de jeguri ) este exaltat ca " high grade ".
Intrebati de luciu de bataie, de prospetimea monedei, de greseli pe muchie, de eventuale masaje cu cirpa si pasta, de poze mai bune.
Poze mai bune nu poate face, dar piesa este tot !
De cit de top este, lumea si-a dat seama, dar vrea sa fie mai sigura si asteapta raspunsul.
Cind raspunsul este evaziv, atunci las-o si nu crede in minuni !
Ambele " case de licitatie in internet " nu vor decit sa vinda , ca apoi sa-si incaseze partea.
Relamatia o faci pe barba ta si sansele-s minimale.
Acel rest de argint este garantat ca moneda orig., dar nu si gradul de conservare, care pe Okazii (= pag. de fier vechi ) sau pe eBay ( = pag. de jeguri ) este exaltat ca " high grade ".
Intrebati de luciu de bataie, de prospetimea monedei, de greseli pe muchie, de eventuale masaje cu cirpa si pasta, de poze mai bune.
Poze mai bune nu poate face, dar piesa este tot !
De cit de top este, lumea si-a dat seama, dar vrea sa fie mai sigura si asteapta raspunsul.
Cind raspunsul este evaziv, atunci las-o si nu crede in minuni !
Ambele " case de licitatie in internet " nu vor decit sa vinda , ca apoi sa-si incaseze partea.
Relamatia o faci pe barba ta si sansele-s minimale.
Re: O simpla intrebare
Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:34 de către Elinorri, modificat de 2 ori în total.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fișie ... e_1974.jpg
Parcă nu seamănă.
Parcă nu seamănă.
-
KLARK
Va rog sa ma scuzati pentru raspunsul off-topic.
Dar am o intrebare... Sceptrul lui Nicolae Ceausescu nu este piesa de patrimoniu, si nu se afla in posesia Muzeului National de Istorie al Romaniei?
Intreb asta pentru ca desi nu m-ar mira ca aceasta piesa foarte importanta pentru istoria Romaniei sa se afle in posesia cine stie cui (asemenea limuzinelor si a altor obiecte), cred ca locul ei ar fii in muzeu alaturi de alte lucruri ale fostului presedinte...
Din cate stiu (va rog sa ma scuzati din nou daca sunt gresit informat) sceptrul oferit lui Ceausescu atunci cand a fost investit ca presedinte al R.S.R era din aur masiv. Deci 4000 de euro mi se pare putin...
Dar am o intrebare... Sceptrul lui Nicolae Ceausescu nu este piesa de patrimoniu, si nu se afla in posesia Muzeului National de Istorie al Romaniei?
Din cate stiu (va rog sa ma scuzati din nou daca sunt gresit informat) sceptrul oferit lui Ceausescu atunci cand a fost investit ca presedinte al R.S.R era din aur masiv. Deci 4000 de euro mi se pare putin...
Acest lucru se practica de multa vreme,este doar o chestiune de selectie a colaboratorilor fie ei pentru achizitii precum si pentru schimburi.Bofana scrie:Da, sunt deranjat de acest tip de vanzatori, dar nu de majoritatea. Respect pe cei care au multe calificative pozitive sau se bucura de respect in cercurile colectionarilor.