mariand scrie:cel de la care am cumparat-o cu suma de 2lei habar nu avea ce vindea..
Scumpa...
Starea e XF avind in vedere vechimea. Din pacate wildwinds.com nu se ocupa de monedele italiene din aceasta perioada, doar de cele bizantine, pe nici un alt site n-am gasit vreo referire sau imagine a acestui tip de moneda... ramine de vazut ce este cu exactitate.
Cred ca pot sa dau mai multe detalii despre moneda: e un denar al orasului liber Milano, sec XIII-XIV (1250-1310). Sfintul Ambrosiu (pe site-ul italian e dat S. Ambrogio...) cu pastorala. Legenda: S:AMB - ROSIV in cerc.
I se mai spune si "Ambrosino piccolo". Diametru in jur de 2 - 2,12cm
Nu i se da valoarea, dar nu cred sa fie sub 50 euro. http://www.bancaintesaarteecultura.com/ ... _curpage=9
Cine imi poate spune ceva despre aceasta moneda , nu prea am legatura cu numismatica , dar tocmai am gasit-o pe la tara, multumesc anticipat pentru raspunsuri
Daca politia nu face lucruri marete ....macar sa faca valuri intr-un ibric ..si sa se mai si laude cu asta ...nu stiu daca s-a mai vb despre subiectul asta ....eu totusi pun link`ul
Adevaru ca treaba e groasa, oricand unul dintre noi poate sa o pateasca, auzi la ei, piese de patrimoniu!!!! Pai si daca le-am mostenit sau le-am cumparat si eu de prin targuri? atunci cum e?
Ma intreb de ce nu se dupe politia la targ la Brasov sa-i aresteze pe toti ca doar vand monede de patrimoniu nu? Cum ar trebui sa procedam domnilor?Mai colectionam sau nu?