Taler Transilvania pe ebay
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- andi_codescu

Cum nu ma pricep nu pot sa afirm nimic, doar intreb: e normal ca vreo 4 din cele sapte cetati de pe stema sa arate atat de subtiate? Si mai am o intrebare: spatiul/ santul dintre ochi si gura poate fi explicat doar prin tocire/ lovire / coroziune? se pare ca de ce ma uit mai mult la piesa, mai multe intrebari se ivesc: cum se poate explica lipsa unor bucati din literele de la sfarsitul cuvantului PRINCEPS? nu prea pare rezultatul coroziunii. ma opresc aici 
dar astia ce bani sunt ca eu nu am mai vazut asa ceva pana acum?:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... osi_widget
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... osi_widget
Eu as zice ca talerul e origial, dar batut probabil cu matrita mai uzata,.
Cele 7 cetati arata intr-adevar ciudat.
Cat despre intrebarea referitoare la bancnote, pot zice ca inca o data iese la iveala prostia unor persoane care habar nu au de numismatica dar se cred mari dealeri pe eBay: bancnotele respective sunt ucrainiene, de 2 si de 5 grivne. Sunt bancnote in circulatie.
Cele 7 cetati arata intr-adevar ciudat.
Cat despre intrebarea referitoare la bancnote, pot zice ca inca o data iese la iveala prostia unor persoane care habar nu au de numismatica dar se cred mari dealeri pe eBay: bancnotele respective sunt ucrainiene, de 2 si de 5 grivne. Sunt bancnote in circulatie.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
La avers e ceva ciudat cu cercul perlat interior in dreptul orei 9: mie mi se pare ca jumatatea superioara a monedei a fost tocita intentionat (trasa la pisla?) poate pentru a ascunde ceva defecte, si de aceea capul si cimpul sint asa lustruite. Sub litera C de la CR cercul perlat devine o linie, si pe orizontala patina e "diluata". Or, e suficient citiva ani ca o moneda sa prinda o patina mata, deci moneda a fost recent lustruita pe jumatatea superioara. Si nu cred ca cineva e atit de inconstient sa distruga un taler transilvanean.
Dubla batere mie mi se pare de fapt o interventie pe matrita, in sensul ca probabil au fost adincite anumite parti ale desenului, de aceea turnurile sint subtiri in relieful inalt si late in relieful jos. La literele ce par dublate, e cam aceiasi treaba. De ce nu are "umbre" de dubla batere stema sau efigia?
Suspect, dar poate ma insel. N-as risca atitia bani ca sa ma conving daca am sau nu dreptate.
Dubla batere mie mi se pare de fapt o interventie pe matrita, in sensul ca probabil au fost adincite anumite parti ale desenului, de aceea turnurile sint subtiri in relieful inalt si late in relieful jos. La literele ce par dublate, e cam aceiasi treaba. De ce nu are "umbre" de dubla batere stema sau efigia?
Suspect, dar poate ma insel. N-as risca atitia bani ca sa ma conving daca am sau nu dreptate.
- BAIDA DORU

pentru horia
bancnotele gasite de dumneavoastra pe ebay sunt din ucraina,grivne care am inpresia ca inca mai circula este o greseala mare ca acolo e scris ca apartin transilvaniei.
ma bag si eu ca musca in lapte..in ceea ce priveste bancnotele...da..in titlu scrie ca sunt transilvania bla bla..dar in descriere scrie ca probabil sunt din ucraina si ca doar au fost luate de la castelul Bran..citez: "picked up on trip to romania bran castle - - one of vlads palaces
collected as change from stall at the dracula bizarre market outside castle. think these are ukrainian bank notes. ukraine shares border with romania and the carpathian mountain range. "
Nu am nici o legatura cu omul, dar imi place sa privesc lucrurile mai detasat.
collected as change from stall at the dracula bizarre market outside castle. think these are ukrainian bank notes. ukraine shares border with romania and the carpathian mountain range. "
Nu am nici o legatura cu omul, dar imi place sa privesc lucrurile mai detasat.
Asa-i! Mi se pare corect. Nu stie si fiind mai naiv probabil ca-si imagineaza ca-i important sa spuna de unde le-a cumparat. De fapt am vazut chestii mult mai penibile la firme serioase, in privinta confuziilor legate de Romania (o companie de soft celebra de exemplu, a facut celebra gafa Bucharest/Budapest chiar la un simpozion de prezentare a produselor lor - acum ceva ani) deci ce sa ceri unui amator 
Este una si acum: Romania P101b, 500 Lei, ALIEN on backvlahul scrie:Despre bancnote am mai vazut la un moment dat anunturi despre bancnota de 500 lei cu Brancusi care avea sculptura D-ra Pogani pe rv si care era prezentata drept un extraterestru...