Ducat Vladislav II - Tipul necunoscut ?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
Ducat Vladislav II - Tipul necunoscut ?
Av. unei stele (rozete) cu 8 raze -- Tipul necunoscut ?
Care este prețul monedei ?
Care este prețul monedei ?
- Fişiere ataşate
-
- 000-vlad1.jpg (213.3 KiB) Vizualizat de 13642 ori
-
- 000-vlad2.jpg (37.02 KiB) Vizualizat de 13642 ori
-
- 000-vlad3.jpg (215.07 KiB) Vizualizat de 13642 ori
salut e foarte ciudata versiunea aceasta in mod normal se folosea cu 6"colturi"
plus mai e ceva ciudat la ea scutul ,steaua ,luna , scrisul nu sunt in relief aici apare un semn de intrebare dar mai sunt cateva versiuni in genul acesta dar nici una cu stea in 8 "colturi "....
poti vedea varianta pe care o am eu a fost estimata undeva la 800euro dar s-au vandut 3 exemplare pe ebay la pretul de 1200 , 1500 si 3000 euro ....
din cate am vzut variaza intre 100-150 euro cele fara stea sau luna din scut
undeva in jurul la 300 cele care au doar steaua sau doar luna in scut si pe la 500 cele care au si steaua si luna dar nu sunt pe partea stanga a scutului ci pe dreapta ..... acum nu stiu c sa zic despre a ta poti incerca sigur undeva la 800 euro ..... "pe a mea am oferta la 2000euro" dar vreau sa o bag la licitatie .. mult succes !
plus mai e ceva ciudat la ea scutul ,steaua ,luna , scrisul nu sunt in relief aici apare un semn de intrebare dar mai sunt cateva versiuni in genul acesta dar nici una cu stea in 8 "colturi "....
poti vedea varianta pe care o am eu a fost estimata undeva la 800euro dar s-au vandut 3 exemplare pe ebay la pretul de 1200 , 1500 si 3000 euro ....
din cate am vzut variaza intre 100-150 euro cele fara stea sau luna din scut
undeva in jurul la 300 cele care au doar steaua sau doar luna in scut si pe la 500 cele care au si steaua si luna dar nu sunt pe partea stanga a scutului ci pe dreapta ..... acum nu stiu c sa zic despre a ta poti incerca sigur undeva la 800 euro ..... "pe a mea am oferta la 2000euro" dar vreau sa o bag la licitatie .. mult succes !
aici o puteti vedea
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=8356
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=8356
:!:Daca nu este informatie de tipul I cu 8 raze, iar moneda este evident de primul tip, si rozeta conform poza e conservata foarte bine, cred ca avem o varianta necunoscuta care trebuie să fie documentată în mod adecvat:!:
Ca proprietar al monedei dat am permite să facă referire imagini și detalii în scopuri științifice. Nu ezitati sa ma contactati daca aveti nevoie de mai multe poze.
Ca proprietar al monedei dat am permite să facă referire imagini și detalii în scopuri științifice. Nu ezitati sa ma contactati daca aveti nevoie de mai multe poze.
"Some cause happiness wherever they go, others whenever they go." © Oscar Wilde
Buna ziua,
Apreciez imaginea buna, daca puneti si diametrul plus greutatea (cu 1-2 zecimale precizie) este excelent, ar putea fi folosite.
Tinand cont ca la imprimarea stelei in stanta se folosea o patrita, prin imprimarea sa dubla au aparut 2 stele suprapuse partial, de unde impresia de 'stea cu 8 raze'. E o varianta mai aparte, dar acest fenomen nu e la fel de neobisnuit in cazul monedelor medievale cum e pentru cele moderne si contemporane.
Apreciez imaginea buna, daca puneti si diametrul plus greutatea (cu 1-2 zecimale precizie) este excelent, ar putea fi folosite.
Tinand cont ca la imprimarea stelei in stanta se folosea o patrita, prin imprimarea sa dubla au aparut 2 stele suprapuse partial, de unde impresia de 'stea cu 8 raze'. E o varianta mai aparte, dar acest fenomen nu e la fel de neobisnuit in cazul monedelor medievale cum e pentru cele moderne si contemporane.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
BogdanC,
Nultumesc pentru raspuns.
Ne pare rău, pentru că nu răspunde. Am vizitez acest forum doar sporadic.
Sper că aceste poze noi sunt mai bune.
Moneda are diametru de 14 mm.
Din păcate, cântare care le am, nu este atât de precisă - ei arata: 0.5 grame.
Cer scuze pentru greselele mele dar nu stiu limba foarte bine.
Nultumesc pentru raspuns.
Ne pare rău, pentru că nu răspunde. Am vizitez acest forum doar sporadic.
Sper că aceste poze noi sunt mai bune.
Moneda are diametru de 14 mm.
Din păcate, cântare care le am, nu este atât de precisă - ei arata: 0.5 grame.
Cer scuze pentru greselele mele dar nu stiu limba foarte bine.
P.S.
Nu știu de ce este imposibil de a atașa o imagine.
Buna ziua,
Multumesc pentru imagini! Nu este asadar un tip necunoscut, ci o varianta mai deosebita cu soarele imprimat dublu in stanta.
Multumesc pentru imagini! Nu este asadar un tip necunoscut, ci o varianta mai deosebita cu soarele imprimat dublu in stanta.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro