pret record pentru o moneda non-americana
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
- andi_codescu

- Tanatos2912

- andi_codescu

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- andi_codescu

Pai hai sa va ajut. Care-i cea mai scumpa moneda pe care v-ati putea permite s-o achizitionati? Ce venit aveti? Care-i raportul intre cele doua numere astfel obtinute? Extrapolati pentru o moneda de 1,380,000 dolari!andi_codescu scrie:ma intreb ce venit o trebui sa ai pentru a-ti permite astfel de achizitii...
- andi_codescu

Asta e sigur. Aceste obiecte cu preturi astronomice sint "vinate" de oamenii cu multi bani nu (numai) pentru ca sint frumoase, rare sau mai stiu eu ce, ci mai ales pentru faptul ca ofera o serie de avantaje financiare. Partea din avere care consta in bunuri de arta este scutita de impozit, pe cind bani, cladirile, terenurile etc sin taxate, pe de alta parte orice banca e fericita sa acorde imprumuturi girate cu asa ceva, iar nu in ultimul rind valoarea lor e in continua crestere. Nici daca aurul va scadea miine la 10 dolari uncia, aceste monede nu se vor devaloriza pe piata colectionarilor.Aldor scrie:Eu cred ca mai degraba piesa a fost cumparata de un investitor. Nu m-as mira daca ar reaparea la o licitatie peste 3-4 ani.
Cind esti actionar la Nestle, Siemens sau Nokia si iti vin zeci de milioane anual sau chiar lunar o chestie de asta e un "must have" alaturi de colectia de Rolls-uri si de case de vacanta in Caraibe...
- andi_codescu

Din motivele astea, atunci cand licitezi pe undeva trebuie sa te rogi sa nu fie interesat de respectiva piesa si cineva cu un calibru financiar cu mult peste al tau. Daca ai un astfel de ghinion, piesa dorita nu iti va apartine nici daca nu are o valoare prea mare, decat daca esti dispus (si iti permiti) sa licitezi cu mult peste valoarea ei de piata de la momentul licitatiei.
Si asa cresc preturile monedelor cautate... Lucru care nu e neaparat rau. Insa simt un gust amar cand intru in competitie cu unul care probabil e investitor si nu colectionar. Un gust amar pe carre trebuie sa il acceptam ca facand parte din realitate.
Si asa cresc preturile monedelor cautate... Lucru care nu e neaparat rau. Insa simt un gust amar cand intru in competitie cu unul care probabil e investitor si nu colectionar. Un gust amar pe carre trebuie sa il acceptam ca facand parte din realitate.
-Evident una americana.valentina scrie:as fi curioasa care e cea mai scumpa moneda vanduta in ultima suta de ani.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... highlight=
Ultima oară modificat 09 Apr 2008, 16:14 de către ZAR, modificat de 2 ori în total.
Mi-a zis un colectionar elvetian ca a auzit de o piesa de 100 ducati Apafi, vanduta la o licitatie in Elvetia prin 1996 sau 1997, cu 600 000 CHF + taxe dar nu mi-a putut da nici o sursa verificabila.Aldor scrie:Sunt curios ce pret ar prinde la licitatie o piesa de 100 ducati de Apafi.
Fara o astfel de sursa, informatia respectiva ramane la stadiul de barfa numismatica...parerea mea.
Ultima oară modificat 26 Mar 2008, 20:31 de către Bogdan R, modificat 1 dată în total.