Nine year old boy finds buried treasure of Medieval coins
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Anul trecut vorbisem cu cineva de la un muzeu din zona, care zicea ca institutia e pe cale sa achizitioneze un detector performant. Nu l-am mai intrebat de chiar s-a achizitionat pentru ca nu ma intereseaza in mod deosebit subiectul, dar presupun ca da. E un instrument util pentru arheologi, si toate muzeele ar trebui sa aibe macar unul.
Mie nu mi se pare ca sintem colegi. "Vecini" da, dar nu colegi. Dv sinteti interesat de o cantitate de metal, care din informatiile pe care le aveti a patruns in zona romaneasca in urma tragediei unei populatii. Asta v-a facut sa gasiti acest forum si nu interesul pentru o moneda anume. Dv. sinteti un cautator de comori, chiar daca virtuale, dar nu sinteti neaparat si numismat. Cei care tin acest forum in picioare incearca sa construiasca cite o comoara (=colectie) evaluata intr-adevar in bani, dar cu valoare sentimentala cel putin la fel de mare ca si comoara pe care o cautati Dv. V-ati intrebat cam cite din monedele pe care le avem noi in colectii sint fara valoare materiala? Nu cred, fiindca altfel n-ati fi facut afirmatiile usturatoare la adresa noastra. Pe de alta parte, cine da valoare monedelor, daca nu noi, cei care le cumparam???naumtopali scrie:…monede antice, medievale, moderne, bancnote, ordine, medalii….................
DESPRE COMORI..............................
Ce ziceti,dragi colegi ?
Dar, e o discutie sterila.
Si apropo de cutiile de chibrituri - pe care le considerati fara valoare... filumenie se cheama colectionatul lor... si unele au valoare chiar mare!
http://phillumeny.net/
-
cristoph
Desi ultima data cand am scris un comentariu la un topic al dumneavoastra am primit eticheta de "frustrat" , am sa imi exprim si de data aceasta parerea.3.Am inteles ca cei care “tin acest forum in picioare”sunt 30 de membrii (lucru confirmat si de Patron),iar ceilalti 670 membrii,cand intra pe forum se uita ca la televizor,neindraznind sa puna un mesaj de frica reactiei celor 30 de oameni furiosi (parafraza la filmul cu Henri Fonda).Daca erati atent la mesajul meu anterior si nu ati fi avut idei preconcepute,ati fi vazut ca am facut o propunere de reactivare a site-ului,prin mobilizarea tuturor membrilor.Chiar daca vi se pare ciudat,site-ul este totusi proprietatea d-nului Aldor si se vrea o Agora pentru cat mai multi membrii.El nu este o bisericuta sectanta,la care pot sa acceada numai Cavalerii Mesei Rotunde.
Consider ca afirmatia dumneavoastra este complet gresita dupa parerea mea. Faptul ca cineva a trecut si a vizitat acest forum il vad ca un lucru benefic si chiar daca numai 30 de membri sunt activi asta nu inseamna ca restul au intrat o singura data si gata au terminat cu numismatica. Eu consider ca importante sunt discutiile care au loc pe aceast forum chiar daca la ele participa un numar mai mic de membrii, ele pot fi citite de mii de alte persoane si sa le fie folositoare, fara sa scrie un comentariu pe acest forum.
Ati afirmat ca suntem ca niste studenti care invata mereu. La facultate la un curs participa 100-200 de studenti , dar nu cred ca in cele 2 ore cat dureaza un curs isi spune fiecare parerea sau spune ceva, multi asculta si apoi in viata vor pune in aplicare anumite lucruri.suntem colegi,la fel cu studentii insrisi la cursurile unei facultati,in acelasi an
Dumneavoastra mereu ati venit cu idei care sa revolutioneze acest forum si mereu ati invocat motivul ca domnul Aldor , ca administrator al forumului, sa ia decizia finala cu privire la dumneavoastra, gen inchidere topicurilor si poate chiar sa va baneze, parca cautand un motiv sa demonstrati ca sunteti persecutat de restul dintre noi.
Poate nu ati inteles idee ca pe mine si poate multi dintre noi, aceasta este o afirmatie care nu pot sa stiu daca e adevarata, ne intereseaza lucruri concrete despre anumite monede si mai putin ce ati cautat dumneavoastra sa aflati. Eu v-as sugera sa intrati si pe alte forumuri de numismatica straina sa cititi ce anume se discuta si acolo si sigur veti observa ca 90% din discutii sunt cam in acelasi gen cu ce se discuta si aici.
Eu am devenit membru al acestui forum cu mult timp in urma si am devenit activ toamna anului trecut. Am invatat foarte multe lucruri folositoare de aici si apreciez informatiile primite de pe acest forum chiar daca de multe ori nu am multumit pentru informatiile primite.
In cazul dumneavoasta la topicul cu aromani ati tot postat informatii si nimeni nu a raspuns nimic, probabil ati observat singur ca nu exista interes pentru ce ati scris si ati abandonat discutia.
Ati intervenit la un alt topic, schimband tema discutiei apoi ati lansat o noua discutie la care ati primit un alt raspuns si iar ati considerat ca sunteti atacat.
Sa stiti ca se poate sa fiti ignorat, dar cum pe acest forum sunt persoane de treaba care mai mult doresc sa ajute pe cineva decat sa ignore, mereu ati primit anumite raspunsuri. Cand v-au convenit le-ati folosit, cum ati afirmat si dumneavoastra sau in caz contrar mereu ce nu va folosit le-ati catalogat drept atacacuri la adresa dumneavoastra si ati reactionat mereu cum ati considerat de cuviinta.Cat timp suntem membrii inregistrati la acelasi forum,ca ne place sau nu,ca ne “iubim” mai mult sau mai putini,
-
cristoph
Multumesc pentru ironii, am vazut cum le "aruncati" cu "placere". Astept sa imi dati o replica in engleza, scurta, asa cum va place dumneavoastra.naumtopali scrie: Singurul lucru bun si adevarat pe care pot sa-l constat in mesajul Dvs.este spiritual de solidaritate.Fericiti sunt cei carora le sunteti prieten !
@naumtopali Trec peste restul (pentru ca oricum n-o sa recunoasteti si nici n-o sa (vreti sa) intelegeti probabil) dar "3.Am inteles ca cei care “tin acest forum in picioare”sunt 30 de membrii (lucru confirmat si de Patron),iar ceilalti 670 membrii,cand intra pe forum se uita ca la televizor,neindraznind sa puna un mesaj de frica reactiei celor 30 de oameni furiosi (parafraza la filmul cu Henri Fonda)" va da drept coleg cu Olimpia si mai putin cu ceilalti. Ati adoptat imediat punctul de vedere al acestuia fara ca macar sa va puneti problema ca a facut aceste afirmatii tocmai pentru a-i convinge pe noii veniti despre ce-a vrut dansul. Istoria e veche (a acestui membru) si singurul lucru pentru care mai intra pe forum era dorinta de a-l dezagrega daca se poate. Una din metode este aceea de a-i convinge pe cei ce ar fi vrut sa se inscrie ca mediul de aici este neprietenos si ca nu merita sa faca parte din el. Dar orice om cu buna credinta (si mai putin naiv) poate vedea ca se dau raspunsuri oricui intreaba, chiar daca acesta nu se mai oboseste sa multumeasca la sfarsit, si i se lamuresc problemele dupa cum se pot lamuri ele in functie de natura intrebarilor si de cunostintele membrilor activi. De ce aneantizati tot ce se face aici si considerati ca singurul domeniu activ va fi "Diverse" (pe care nici macar nu l-ati folosit cand a trebuit)? Nu-mi raspundeti, a fost o interogatie retorica. Si pentru Dvs am acelasi mesaj pe care-l am si pentru altii care m-au atacat degeaba: n-am nimic personal si daca pot va ajut, cu conditia sa fim civilizati si sa nu intram cu picioarele in viata altor oameni pe care nu-i cunoastem.