despre falsuri

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

Scrie răspuns
jan77

despre falsuri

Mesaj de jan77 »

Circula pe okazii foarte multe monezi si bancnote si sunt sigur ca circula si multe falsuri.
Cum sa ne ferim de ele? Cum as putea sa-mi dau seama ca e un fals?
Rog ca "batranii" in numismatica sa-si lase aici parerile si eventual avertizarile.

stima
ius1984

nu sunt un "batran".parerea mea.....

Mesaj de ius1984 »

pai nu trebuie sa te feresti chiar de toate falsurile.unele au si ele valoare numismatica (uneori chiar mai mare decat valoarea originalului).
.......cat priveste www.okazii. nu mi se pare ca este chiar atat de intesat de falsuri.
jan77

Mesaj de jan77 »

cum ati recunoaste dumneavoastra un fals?luam ca exemplu o moneda antica
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Pe website-ul nostru, http://www.romaniancoins.ancients.info puteti gasi o pagina dedicata falsurilor dupa monede medievale romanesti, unde ne-am straduit sa ilustram exemplarele pe care le-am putut determina ca apartinand acestei categorii:

http://romaniancoins.ancients.info/fakes.htm

Apreciem orice contributie de acest gen din partea dumneavoastra.

Bogdan Costin&Alexandru Pinzar.
luc

despre falsuri

Mesaj de luc »

Salut Bogdan, Alexandru. Am consultat situl creat si aministrat de voi si mi se pare grozava ideea. felicitari. As avea doua rugaminti la voi. Mai intai, se vorbea de o piesa Dabija, inedita, in curs de publicare. A aparut undeva? Apoi, m-ar interesa mai multe despre straifurile trecute la categoria falsuri sec . XVII. Piesele sunt din colectia voastra? Sau exista la muzeul din Suceava? Multumesc anticipat.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Salut!
Este vorba de un salau original Dabija cu litera B pe revers, care dupa stiinta noastra este inca nepublicat:
http://romaniancoins.ancients.info/mold ... t3_002.htm

Articolul este in lucru (impreuna cu alte articole).
Am scris sub fiecare moneda in parte colectia de care apartine, atunci cand am avut permisiunea (click-ul pe imaginea mica te va duce la imaginea mai mare).

Interesul tau este motivat de posesia unor asemenea monede/straifuri?
Multumim.
luc

falsuri Dabija

Mesaj de luc »

Nu am asa ceva in colectie. Ma intereseaza doar problema falsurilor Dabija, in general. Acum vreo 2 ani, V. Butnariu a tinut o comunicare in care argumenta ca toate astfel de piese sunt originale. N-a scris nimic, insa, despre asta. Cei din Bucuresti le considera tot falsuri (parvan, etc). Dardaca sunt originale, cum explicam straifurile? Clar, batere locala. Din ce stiu, straifuri au aparut la Suceava, Neamt si multe nepublicate in Iasi. Foarte recent Barnova. Cred ca-s deja ratacite. In sud, stiu doarde Snagov. De asta vroiam sa aflu mai mute depre ale voastre. Sunt tot din Moldova? si de unde? de asta ma intereseaza.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Cele ale lui Alex provin din zona Sucevei. Al meu este probabil tot de acolo, dar nu stiu sigur.

Bogdan.
luc

Mesaj de luc »

Multumesc mult.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Cu placere, oricand.
Scrie răspuns