Nu incurajez colectionarea pieselor contrafacute, dar intro colectie stict specializata pe o emisiune, cred ca ar trebui sa fie si astfel de piese, pentru comparatie, studiu . Asta daca cel ce cumpara stie despre ce e vorba si achita pretul corespunzator . Ca si la timbre, monedele falsificate pot fi in dauna colectionarului si mai grav a administratiei care a emis moneda .
E de discutat pe aceasta tema .
Si apropo, ce filatelist nu si-ar dori in colectie un fals Sperati ?
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Eu am vazut mult prea des cazuri in care monedele false sunt folosite la pacalirea celor mai putin priceputi. Foarte rar cel care le detinea era de buna credinta si mentiona ca-s false inca de la inceput. Asa ca nu-mi mai fac iluzii cu privire la rostul didactic, desi evident acesta exista.
Cica s-a vandut si la un pret greu de acceptat la noi . Deci amatori sunt, constienti sau nu de adevarata valoare . Inclin sa cred ca, cumparatorul a facuto in cunostinta de cauza .
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
202,5$ pentru o proba 1771 de calitatea respectiva?! Acest pret indica foarte exact natura monedei Cei care se pricep fiti sigur ca au stat pe margine si s-au amuzat. Sau cine stie...