Da, am mai multe placi cu aceeasi bancnota. Unele sunt mai uzate, altele nu.
Cei de la muzeul din Alba mi-au spus ca sunt avers si revers.
Din pacate nu le am cu mine in Arad (astept si eu cateva poze din Alba) asa ca multe detalii nu va pot da.
Daca aceste bancnote sunt unifata inseamna ca mai am si altceva in afara de placile pentru 5 si 10 guldeni. Mai multe pot zice dupa ce vad pozele - o sa le pun aici.
matrite bancnote
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
geooomusic
- *

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Daca ai stii pe cineva intr-un muzeu ti-ar spune ca nu prea se fac achizitii, unii chiar au ramas cu mentalitatiile din anii "democratiei populare" cand a achizitiona era sinonim cu a confisca. Acum muzeele abia au banii sa nu fie inchise.Aldor scrie:Nu inteleg ce au vrut sa zica cei de la muzeu prin avers / revers fiind vorba de bancnote unifata.. Daca au vazut placile, nu s-au aratat interesati sa achizitioneze, nu v-au intrebat de unde le aveti?
-
geooomusic
- *

Placile au fost curatate cu ceva solutie speciala... le-am dat cuiva care se pricepe. Aratau destul de rau inainte... adica nu am putut citi nimic de pe ele.
Cei de la muzeu au fost foarte interesati de ele insa neavand nici un catalog prin preajma sa poata verifica valoarea s-au multumit sa-mi promita ca ma vor contacta. S-au cam plans de lipsa fondurilor... i-ar cumpara dar nu au bani. Oricum, au fost vazute de mai multe persoane de acolo si nimeni nu a pus problema ca ar fi false.Le-au tot verificat... Ideea cu avers si revers am prins-o in zbor de acolo insa nu a fost formulata "oficial". La momentul respectiv nu erau toate piesele curatate asa ca am dus doar 2 piese de 5 si 10 guldeni. Plus stema (sau ce o fi).
Au intrebat si de locul unde au fost gasite...
Sper ca diseara sa am si poze cu celelalte piese
Am inteles ca la muzeul din Timisoara s-ar gasi asemenea matrite...
Revin dupa o lunga pauza (inca nu m-am lamurit ce e cu piesele astea). Din pacate am atins limita de 1Mb si nu pot incarca alte poze.
Nu stiti un muzeu in tara unde m-as putea interesa sau o persoana care sa le evalueze?
Cei de la muzeu au fost foarte interesati de ele insa neavand nici un catalog prin preajma sa poata verifica valoarea s-au multumit sa-mi promita ca ma vor contacta. S-au cam plans de lipsa fondurilor... i-ar cumpara dar nu au bani. Oricum, au fost vazute de mai multe persoane de acolo si nimeni nu a pus problema ca ar fi false.Le-au tot verificat... Ideea cu avers si revers am prins-o in zbor de acolo insa nu a fost formulata "oficial". La momentul respectiv nu erau toate piesele curatate asa ca am dus doar 2 piese de 5 si 10 guldeni. Plus stema (sau ce o fi).
Au intrebat si de locul unde au fost gasite...
Sper ca diseara sa am si poze cu celelalte piese
Am inteles ca la muzeul din Timisoara s-ar gasi asemenea matrite...
Revin dupa o lunga pauza (inca nu m-am lamurit ce e cu piesele astea). Din pacate am atins limita de 1Mb si nu pot incarca alte poze.
Nu stiti un muzeu in tara unde m-as putea interesa sau o persoana care sa le evalueze?