identificare si estimare pret...VA ROG FRUMOS!!!!!

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
2ddy

identificare si estimare pret...VA ROG FRUMOS!!!!!

Mesaj de 2ddy »

Buna ziua!Va rog sa imi spuneti daca shtiti ce moneda este si cam care este pretul ei de piata...(mi'a dat'o un prieten care a zis k e din Efes...dar nu am reusit sa o identific)..imi cer scuze daca pozele nu sunt la o calitate superioara :(
Va multumesc :lol: :lol:
Cu stima,
Tudor Balanean
Fişiere ataşate
1.GIF
1.GIF (74.57 KiB) Vizualizat de 5306 ori
2.GIF
2.GIF (65.36 KiB) Vizualizat de 5306 ori

Fiecare "NU" te mai apropie de un "DA"... :)

dimo13

Mesaj de dimo13 »

Nu stiu sa zic exact ce ar fi (desi are o infatisare cam dubioasa), dar mai ales cand imaginile sunt de o calitate asa slaba adaugati si dimensiunile piesei, materialul, precum si eventuala inscriptie ce se poate citi, asa devine mai usor.
Oricum, in caz ca nu va raspunde altcineva, aruncati si aici o privire, poate o gasiti:
http://rpc.ashmus.ox.ac.uk/search/quick ... us&search=

:)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am vazut ceva similar la o cunostinta. Si ei au fost in vizita pe la Efes. Acolo de la un localnic au cumparat cateva monede dupa "indelungi targuieli". Ei au fost foarte incantati, si mi le-au aratat sa fac "o evaluare". Nici n-a trebuit sa-mi pun ochelarii sa-mi dau seama pe loc ca era vorba de niste facaturi de foarte slaba calitate, "pentru turisti". Cel de la care le-au cumparat se jura ca acolo prin zona au fost descoperite de un stramos de al sau :D. Ei au avut mai multe feluri, copii dupa monede de Alexandru Macedon, Filip II, sesterti romani, etc.
Dar totusi daca ati putea face niste imagini mai bune, atunci v-as putea zice cu siguranta daca e vorba de acelasi lucru.
carpatic
**
**

Mesaj de carpatic »

La Apamea (in Siria), iarna, cand campurile sunt goale si proaspat arate, zeci de localnici scruteaza pamantul proaspat intors de plug cautand artefacte. Si gasesc. Dar asta nu-i inpiedica sa incerce sa vanda falsuri grosolane.
Exemplu autentic de dialog:
"Mister, ancient coins, beautiful coins, cheap..."
"... but they are all fakes..."
"Hmm, ok, I have good ones in the other pocket"
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Poza este neclara si nu se poate spune mare lucru fara o imagine buna (se pare ca pe avers e un antonin - poate Caracalla sau Geta). Oricum ca impresie primara, e cam rotunda (desi asta nu-i un indiciu sigur de fals - exista provinciale foarte atent batute). Incercati sa veniti cu un scan sau o poza mai bune. Faptul ca-i luata de acolo iarasi nu-i un indiciu ca-i falsa. Povestile astea cu monede sunt partial adevarate dar din cate-am mai citit si auzit, uneori sunt oferite la vanzare si monede autentice in aceste tari "de traditie". Nu va imaginati ca toata lumea participa la un complot de inselare bine pus la punct :)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

berserkr scrie:Poza este neclara si nu se poate spune mare lucru fara o imagine buna (se pare ca pe avers e un antonin - poate Caracalla sau Geta). Oricum ca impresie primara, e cam rotunda (desi asta nu-i un indiciu sigur de fals - exista provinciale foarte atent batute). Incercati sa veniti cu un scan sau o poza mai bune. Faptul ca-i luata de acolo iarasi nu-i un indiciu ca-i falsa. Povestile astea cu monede sunt partial adevarate dar din cate-am mai citit si auzit, uneori sunt oferite la vanzare si monede autentice in aceste tari "de traditie". Nu va imaginati ca toata lumea participa la un complot de inselare bine pus la punct :)
De asta am zis ca virgula cu o poza mai buna o sa pot sa zic, daca este vorba de acelasi lucru ce am mai vazut. Stiu ca sunt si multe povesti, dar eu am vazut personal piesele de care am zis. Una din ele din cate tin minte era similara ca cea din poza, la fel si patina. Erau niste facaturi grosolane ce nu puteau pacali decat pe cineva care n-are habar de asa ceva.
Scrie răspuns