Identificare si un pret, daca se poate

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Mihai

Identificare si un pret, daca se poate

Mesaj de Mihai »

Din ce mi-am dat eu seama: Faustina I si o monede provinciala batuta la Tomis (Gord.&Tranq). Nu am gasit - pentru cea de a doua - o referire la atelierul "E". Diametrul monedelor: 25-28 mm

M-ar interesa un pret realist, intentionand sa le schimb cu niste bancnote.
Fişiere ataşate
IMG_3130.jpg
IMG_3130.jpg (22.35 KiB) Vizualizat de 7692 ori
IMG_3131.jpg
IMG_3131.jpg (25.46 KiB) Vizualizat de 7692 ori
IMG_3132.jpg
IMG_3132.jpg (25.63 KiB) Vizualizat de 7692 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu ma prea pricep la coloniale, dar E (epsilon) nu cred ca e atelierul, nu e mai degraba nominalul (4 assaria)?
vladmario

Mesaj de vladmario »

Da, la aceste provinciale epsilon marcheaza valoarea nominala. Fiind a cincea litera a alfabetului grecesc, epsilon avea valoarea 5.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Eu prefer pentru aceasta moneda denumirea pentassarion , innseamna acelasi lucru, ( 5 assaria) dar suna mai...greceste... :)
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

moneda din mijloc:
parca se disting literele ULP ce ar putea fi fie orasul ulpia plautila fie inceputul unui nume de guvernator- ulpius.... ca nume gentilic sau ulpianus daca e cognomen. puteti preciza restul literelor?
Mihai

Mesaj de Mihai »

Ultimele doua imagini sunt ale piesei presupuse de mine ca fiind batuta la Tomis. Pentru prima, cea de a doua imagine e cea de mai jos.
Le-am postat asa pentru ca forumul dl. Aldor nu permite decat maxim 3 imagini la un post. Din ce-mi dau eu seama ar mai fi PIETAS _ _ _ (AUG?)
Fişiere ataşate
IMG_3133.jpg
IMG_3133.jpg (22.71 KiB) Vizualizat de 7636 ori
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

Mihai scrie:Ultimele doua imagini sunt ale piesei presupuse de mine ca fiind batuta la Tomis.
daca ar fi din tomis ar trebui sa aiba legenda standard "metropola tomis" adica ΜΗΤΡΟΠΟΛΙC ΤΟΝ ΤΟΜΕΩC cu mici variatii
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu-mi par a fi Gordian si Tranquillina. Dupa portrete. In rest epsillon este intr-adevar valoarea (pentassarion), pe revers zeitatea pare Annona (Demeter) si cam atat la calitatea pozelor. Valoarea? Cu un scan mai reusit ar fi mai aproape de adevar (permitand identificarea monedei), dar ca o vaga indicatie, la ce se vede, pe undeva aproape de 10 euro. Daca diametrul trece de 30 de mm, poate cativa euro mai mult. Oricum pare mai mica decat 32 - 34 mm. Asul tot pe-acolo.
Scrie răspuns