alexandru macedon
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
Iacob Tudor Alexandru

alexandru macedon
am o intrebare pentru toti colectionarii mai experimentati de pe forum , as vrea sa cumpar de la cineva o moneda de pe vrema lui alexandru macedon , moneda este din argint in stare destul de buna Xf-VF , am vazuto la web dar poza nu am inca cu ea, as vrea sa imi spuneti cam ce pret sa ii ofer pe ea ? cam cat merita o astfel de moneda , va multumesc
Bun venit pe forum.
intre 10 si 1000 de euro
la descrierea asta nu va putem spune mai mult.
intre 10 si 1000 de euro
la descrierea asta nu va putem spune mai mult.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Asa-i, ideal ar fi sa faceti rost de o imagine, pentru ca exista o multime de falsuri pentru respectivul tip si sa nu apara surprize. Drahma, tetradrahma? Aflati greutatea. In plus, pentru stabilirea unui pret e importanta starea in care se afla si monetaria unde a fost batuta (marcata printr-un simbol pe revers). In orice caz, nu va grabiti sa cumparati pana nu va convingeti intr-un fel sau altul ca merita si stiti exact pe ce dati banii, pana la urma monedele lui Alexandru se gasesc in general cu usurinta (ce-i drept, afara).
-
Iacob Tudor Alexandru

multumesc "picard" si "dimo13" , am vorbit cu persoana care detine moneda si mi-a spus ca are in jur de 33 de grame si este din argint....mi se pare cam grea pentru vremea aia...de aceea apelez la sfaturiile voastre pentru ca sunteti mai vechi in domeniu , ce ziceti sa fie oare originala ? va multumesc
-
Iacob Tudor Alexandru

-
Iacob Tudor Alexandru

E o asa zisa Macedonia Prima (Macedonia sub protectorat roman), deci ceva mai recenta decat monedele lui Alexandru, dar n-as risca sa spun nici daca e autentica sau nu (poza e neclara si exista multe falsuri destul de reusite) si deci n-as vorbi inca de pret. 33 de grame e o greutate aberanta (daca intr-adevar a cantarit-o corect si asta i-a rezultat, e clar, dar poate s-a inselat), fiind vorba de o tetradrahma ar trebui sa fie cam 16 grame si ceva.
M-am dus pe site sa vad anuntul si cel ce o vinde e cazut din luna. Lasand la o parte ca nu stie ce vinde si pretul absurd pe care il cere (credeti ca un asemenea specimen ar fi de acord sa il scada de macar vreo 15 ori?
), nu aveti nici cea mai mica siguranta asupra a ceea ce ati cumpara. Mie nu-mi place deloc chiar privind pozele acelea amarate, deci nu cred sa fie o ocazie de urmarit, dar daca va e greu sa renuntati, cereti-i macar o imagine de calitate, greutatea sigura si ...cine stie, mai vedem.
http://www.micapublicitate.net/anunt-mo ... 84217.html
http://www.micapublicitate.net/anunt-mo ... 84217.html