Identificare moneda

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

buzynik

Mesaj de buzynik »

Aldor scrie:Moneda a fost emisa candva intre 1358-1382.
Madona cu Pruncul incepe sa apara pe monedele unguresti mult mai tarziu, in timpul lui Matei Corvin, deci in a doua jumatate a secolului XV. De fapt a aparut si pe o moneda de cupru emisa aprox. intre 1175-1180 de regele Bela III, care imita monedele bizantine, dar acela a fost un caz singular, pentru ca dupa aceea a fost o pauza lunga de aproape 3 secole pana la Matei Corvin.

Era o piesa bunicica, pacat ca e deteriorata.
Multumesc pentru detalii. Sa vedem daca ma puteti ajuta si la urmatoarele piese ? :) Buna seara domule Aldor .Moneda de cupru mentionata de dumneavoastra,(1175-1180)stiti macar cu aproxmatie daca are 30mm diametrul, si ~3mm grosime ?Pentru ca eu am o astfel de moneda,dar dupa starea in care se afla, cred ca a trecut printrun incendiu, si apoi ceva timp pe fundul apei.Daca vreti pot posta imagini.Cu stima buzynik.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu, ce descrieti dvs. este probabil o moneda bizantina. Mai bine faceti un topic separat pt piesa respectiva, cu imagini.
buzynik

Identificare moneda

Mesaj de buzynik »

Aldor scrie:Nu, ce descrieti dvs. este probabil o moneda bizantina. Mai bine faceti un topic separat pt piesa respectiva, cu imagini.
Multumesc. Acum o scanez .O seara placuta .
Scrie răspuns