Janosikov-Dukat Pre-Statie 1713

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Iacob Tudor Alexandru

Janosikov-Dukat Pre-Statie 1713

Mesaj de Iacob Tudor Alexandru »

Janosikov-Dukat Pre-Statie 1713 - atat mi s-a spus despre aceasta moneda...as vrea imi spuneti cat de "bine vazuta" este o asemenea piesa , daca este rara si cam ce pret ar merita , moneda este cea din fotografie !
Fişiere ataşate
Aa.jpg
Aa.jpg (50.79 KiB) Vizualizat de 10041 ori
heliokles

Re: Janosikov-Dukat Pre-Statie 1713

Mesaj de heliokles »

Este o moneda - medalie gen suvenir, batuta in Cehoslovacia in anii '80, din bronz. In traducere inseamna "DUCATUL LUI IANOSIK, CA SA ITI ADUCA NOROC ". Ianosik, este un haiduc, de legenda, daca nu ma insel , de origine slovaca. Ca valoare, pentru unul ca mine ar avea doar una sentimentala. Cota de piata 4-5 lei.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:lol: Daca nu se inseala google nu va inselati nici dvs cu siguranta :wink:
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
heliokles

Mesaj de heliokles »

Ceea ce am scris in topicul de mai sus nu are nicio legatura cu google. Daca ma credeti sau nu , este la latitudinea dvs, dle. Berserkr. Probabil, ca tot cu google am si tradus acel motto, sau probabil cea mai buna sursa de informatie /inspiratie pe care dvs o folositi este internetul. In alta ordine de idei, nu stiu unde, pe google, ati gasit dvs, ca Janosik (in fapt se citeste Ianoshik), era de origine slovaca. Permiteti-mi sa cred ca personal, cunosc mult mai bine decat dvs cultura si civilzatia ceho-slovaca. Si inchei aici, intrucat nu vreau sa port cu dvs. o polemica, pe aceasta tema....
Staslivy novy rok, ! cum ar spune un slovac La multi ani!, astazi......
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

O reactie mult prea agresiva. In fine, probabil asta ati inteles dvs despre mine. Ce sa-i faci, cati oameni atatea perceptii. Despre moneda asta se poate afla foarte usor pe net. N-am vrut sa spun ca nu cunoasteti tema ci am subliniat ca fiind ceva destul de exotic (si nestiind ca aveti afinitate cu cultura in cauza) cel mai probabil o simpla cautare e suficienta (ex: http://www.lamoneta.it/index.php?showtopic=1506). Oricum nu ma intereseaza o polemica in cazul dvs. Nu cred ca avem subiecte comune (poate numai intamplator, ca acum). Era cu destinatie mai degraba catre cel care a pus intrebarea. Sa fiti sanatos cu agresivitatea dvs! La multi ani!
Ultima oară modificat 31 Dec 2008, 20:08 de către berserkr, modificat de 2 ori în total.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Iacob Tudor Alexandru

multumesc domnului berserkr si heliokles, nu am vazut moneda personal mi sa dat doar poze cu ea si am vorbit la telefon cu domnul cu pricina si mia spus ca are in jur de 12 grame de aur deci nu cred ca , costa doar 4-5 lei ( pt domnul heliokles ) eu nu am habar de aceasta moneda , exista vreo posibilitate sa fie chiar din aur ?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ciudata chestia asta cu aurul. Din cate am vazut (pe net - sic) aceasta nu este chiar o moneda ci un obiect cu alte conotatii. Ar fi bine sa fiti atent cu afacerea asta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Iacob Tudor Alexandru

va multumesc pt sfaturi domnule berserkr si doresc un an nou fericit si plin de succese tututror colegiilor de pe forum
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

La multi ani!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca cineva zice ca e din aur, asta nu e o garantie ca e chiar din aur. Pe okazii am vazut multe monede de 100 lei 1943 unde la descriere era trecut "argint". Si eu zic, sa fiti precaut cu piesa asta.
heliokles

Mesaj de heliokles »

Am doua "monede" identice cu cea din imagine. Nu au nici o legatura cu aurul. Nu are rost sa ii dati importanta. In plus, si fata si verso sunt identice.
gorjanul
nou in forum
nou in forum

Mesaj de gorjanul »

Am si eu o moneda la fel si nu este la fel pe ambele fete. Voi posta o poza cu fata si una cu spatele. Nu pare deloc sa fie din aur. :wink:
gorjanul
nou in forum
nou in forum

Mesaj de gorjanul »

Fata
Fişiere ataşate
Picture 004.jpg
Picture 004.jpg (7.9 KiB) Vizualizat de 9577 ori
gorjanul
nou in forum
nou in forum

Mesaj de gorjanul »

spatele
Fişiere ataşate
Picture 011.jpg
Picture 011.jpg (6.97 KiB) Vizualizat de 9576 ori
heliokles

Mesaj de heliokles »

Ce scrie pe spate? Poza e ilizibila, in plus si metalul pare diferit de cel de pe fata.
Scrie răspuns