valoarea unei colecti euro ?

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Iacob Tudor Alexandru

valoarea unei colecti euro ?

Mesaj de Iacob Tudor Alexandru »

care stie cam la cat este evaluata o colectie euro de la a la z ? ii doar valoarea monedelor ce o contine sau se pluseaza putin tinand cont ca este colectie intreaga ? :oops:
clujsergiu

euro

Mesaj de clujsergiu »

Eu cred ca-i doar valoarea monedelor la cele circulate si ceva mai mult la cele necirculate sau seturi din acelasi an/monetarie. Nu cred ca cineva o sa cumpere toata colectia euro de la a la z pentru ca unde-i farmecul de a colectiona. Am urmarit saptamanile astea o licitatie pe okazii cu o colectie completa (12 tari) euro la un pret de 289 lei si nu s-a vandut inca.
Iacob Tudor Alexandru

Mesaj de Iacob Tudor Alexandru »

daca stai sa calculezi 289 ron, colectie completa a 12 ii putin,are cineva spre vanzare o colectie aproape intreaga dar euro sunt usor de gasit si pe rand ma gandesc sa o fac si eu ii mai placut asa , decat sa dau toti banii pe ea sa o cumpar odata :oops:
cristoph

Mesaj de cristoph »

Eu prin colectie completa inteleg toate monedele, fiecare an, emise pana acum. Totusi, cred ca monedele euro din tari Andorra, San Marino, Vatican si Monaco au o valoare mai mare decat valoarea de pe fata.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Colectia mea, fara dubluri, si departe de a fi completa (de la a la z nu cred ca sint multe in lume... doar un set Vatican costa sute de euro... si sint 8 seturi emise deja...) umple doua clasoare. Doar Germania sint vreo 300 monede diferite de circulatie.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Pe de alta parte la capitolul monede comemorative ele se pun in vanzare la pretul nominalului in unele tari. Intr-un catalog am sesizat mai demult ca la Franta este o diferenta mare - la comemorative, bineinteles.
Scrie răspuns