Moneda argint, Nasterea Domnului, 2003

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

kryssa
**
**

Moneda argint, Nasterea Domnului, 2003

Mesaj de kryssa »

Buna ziua!Revin cu o noua intrebare, sa va mai stresez putin :P
Am dat peste o moneda :roll: din argint placata pe o fata cu putin aur, care are 32,96 gr, diametru aprox.3,5cm.Pe partea placata apare o imagine cu Nasterea Domnului, insotita de de aceste cuvinte si anul baterii 2003.Pe cealalta fata 3 fulgi de zapada si 3 imagini cu copii in diferite ipostaze ( cu plugusorul, sorcova si stea) .Intrebarea mea este cat valoreaza aceasta moneda si cu ce ocazie a fost batuta?? Revin cu poze mai tarziu.O zi buna!

Cu respect... Kryssa
claus

Mesaj de claus »

sorin70

Mesaj de sorin70 »

Medalie de Craciun batuta de Monetaria Statului.
S-a mai folosit in scop de protocol.
dorelb

Mesaj de dorelb »

este intradevar un fel de medalie de protocol batuta la cererea vreunei firmei cu scopul de a fi facuta cadou la colaboratori, angajati meritorii etc.
kryssa
**
**

Mesaj de kryssa »

Exact!!!Am cautat pe net dar nu am gasit date prea multe.Am primit si eu una de la un var care mai are 10 bucati, de vanzare.Si ma macina curiozitatea de ce a devenit asa darnic brusc :lol:
Multumesc pentru raspunsuri tuturor, stiam ca ma pot baza pe d-voastra! :oops:
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Exista medalii si cu Sarbatorile de Pasti...

ImagineImagine
kryssa
**
**

Mesaj de kryssa »

Waaaaaaaaaaaw....Asta chiar ca e cea mai frumoasa medalie pe care am vazut-o... :shock:

Off-topic : Inca o intrebare...de unde pot face rost de aceste modele de medalii, in afara de Okazii, unde toate preturile sunt astronomice?Sunt chiar frumusele intr-o colectie, fiecare in cutiuta proprie, noi si frumoase :P
rach3ta

Mesaj de rach3ta »

Intradevar, acest gen de medalii au fost batute pt protocol, pt diferite intalniri la nivel national al unor Regii Autonome gen CET-URI,sau alte asemenea institutii publice. Detin si eu 2 astfel de medalii din argint una celebreaza Nasterea Domnului, iar cealalta Sarbatorile Pascale. Sunt deosebite aceste medalii, dar nu cred ca valoreaza prea mult (40-50 lei maxim).Prefer sa le pastrez decat sa le vand, ceea ce va sugerez si dvs, mai ales ca ati primit-o cadou.

L.E. Cum am spus ele au fost facute majoritatea pt protocol, deci nu sunt prea multe la vanzare, de aceea nici nu au o valoare asa mare (cel putin dupa parerea mea). Puteti sa va uitati pe okazii, prin targuri sau magazine de specialitate.Succes!
Ultima oară modificat 10 Mar 2009, 16:38 de către rach3ta, modificat 1 dată în total.
NIHIL SINE DEO!
kryssa
**
**

Mesaj de kryssa »

rach3ta scrie: Sunt deosebite aceste medalii, dar nu cred ca valoreaza prea mult (40-50 lei maxim).Prefer sa le pastrez decat sa le vand, ceea ce va sugerez si dvs, mai ales ca ati primit-o cadou.
Nici o sansa sa o vand.Imi place prea mult!Am intrebat doar din pura curiozitate, pt ca varul meu le are la vanzare .
Dar a mea nu pleaca nicaieri :P
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

kryssa
**
**

Mesaj de kryssa »

La noi costa intre 45-80...asa ca nu e o varianta prea buna :(
Off-topic :
Asta mi-a placut cel mai mult :

"500 lei 2005 polymer plastic UNC banknote Romania

US $299.99 "
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

kryssa scrie: Nici o sansa sa o vand.Imi place prea mult!Am intrebat doar din pura curiozitate, pt ca varul meu le are la vanzare .
Dar a mea nu pleaca nicaieri :P
Faceti un studiu de piata sau doriti sa cumparati medalii dedicate Sarbatorilor de Paste?
kryssa
**
**

Mesaj de kryssa »

vlahul scrie: Faceti un studiu de piata sau doriti sa cumparati medalii dedicate Sarbatorilor de Paste?
Da, as vrea sa cumpar,dar nu trebuie sa fie neaparat dedicate sarbatorilor de Paste, si nu momentan.
alexie
**
**

Mesaj de alexie »

kryssa scrie: Da, as vrea sa cumpar,dar nu trebuie sa fie neaparat dedicate sarbatorilor de Paste, si nu momentan.
Pentru cand soseste momentul :
Am un Craciun 2003 suflat cu argint, aversul a suferit mici deteriorari. Nu-i de vanzare dar poate facem un schimb.
Fişiere ataşate
65656 003.jpg
65656 003.jpg (84.91 KiB) Vizualizat de 10807 ori
65656 002.jpg
65656 002.jpg (82.42 KiB) Vizualizat de 10807 ori
Cucurigu! boieri mari,
Daţi puguţa cu doi bani!
kryssa
**
**

Mesaj de kryssa »

Pastram legatura.O zi placuta
Ultima oară modificat 13 Mar 2009, 14:10 de către kryssa, modificat de 2 ori în total.
Scrie răspuns