identificare monede

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
betty01
*
*

identificare monede

Mesaj de betty01 »

Ma puteti ajuta va rog frumos cu identificarea acestor monede- daca sunt din aur/veritabile. de cand sunt si cam ce valoare au pe piata?
Mentionez ca le-am mostenit de la strabunica. dar nu stiu modul in care a intrat in posesia lor - eu eram destul de mica atunci cand a murit.
Am citit posturile legate de monede otomane dar nu m-am lamurit daca ce am eu sunt monede sau falsuri.
va multumesc anticipat.
betty01
*
*

Mesaj de betty01 »

nu am reusit sa atasez la postul precedent.

sunt doua tipuri de monede- dupa cum se vede si in fotografii.
Fişiere ataşate
Picture 007.jpg
Picture 007.jpg (76.22 KiB) Vizualizat de 7317 ori
Picture 008.jpg
Picture 008.jpg (96.42 KiB) Vizualizat de 7317 ori
Picture 013.jpg
Picture 013.jpg (55.6 KiB) Vizualizat de 7317 ori
VIKO

salba

Mesaj de VIKO »

Din minima experienta pe care o am la monedele straine va pot spune ca acestea sunt monede din Imperiul Otoman.
Ele sunt din aur cu valoarea nominala de 100 kurusi insa din pacate, deoarece au fost gaurite, valoarea lor numismatica este practic nula, ele ajungand sa valoreze cat aurul continut.

Aurul este de 22k si aproxiamtiv 7 grame are o moneda.

In eventualitatea in care doriti sa le vindeti, sunt foarte interesat insa numai daca mai sunt prinse in salba asa cum se poate vedea in fotografiile atasate, asta fiindca eu colectionez si costume populare pe langa piesele de numismatica.

Daca scotociti putin prin arhivele site-ului veti putea gasi un topic deschis de mine (tot la sectiunea asta) cu niste monede asemanatoarea pe care le detin. Acolo puteti gasi si un link de unde puteti afla mai multe despre monedele dvs , raritate, pretul in functie de starea de conservare etc.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

din pacate sunt zernik-uri sau penez-uri cum mai sunt denumite afara, piesele din imagine au fost doar aurite, se poate vedea in imagine destul de clar, o cota reala de piata pentru asa ceva ar fi de vreo 2-3 euro per bucata, (iar legat de raspunsul colegului nostru/imperiul otoman e una din putinele tematici la care se accepta gaura)
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
VIKO

salba

Mesaj de VIKO »

Fotografiile sunt de slaba calitate incat sa se poata observa cu adevarat daca sunt sau nu falsuri insa deductia logica la prima impresie imi spune ca nu aveau cum sa ajunga la o strabunica (daca informatie este reala) niste falsuri aurite. Legat de autenticitate, valoare si alte aspecte de clasificare va las pe dvs fiindca eu nu am experienta la cele straine, colecionez doar romanesti si rar ajunge in colectia mea si vreo piesa straina.

Permiteti-mi sa va contrazic in cea ce priveste acceptarea gaurilor la monedele Imperiului Otoman. Ele sunt destul de comune. Site-urile de profil abunda in anunturi de vanzare a acestor monede turcesti mai ales in Balcani.
Mai degraba aceste monede precum si cele ale Imperiului Austro-Ungar de 1 dukat si 4 dukati isi pierd valoarea numismatica daca sunt gaurite sau foarte uzate.

Aceste informatii pe care le am de acum aproximativ 2 ani cand am achizitionat un lot de monede printre care kurusi si dukati consider ca ramane valabil si acum... doar preturile s-au schimbat intre timp
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

io nu am spus ca sunt falsuri, poate ar fi trebuit sa folosesc mai mult formula ,, cred probabil ca..." http://transylvanian-numismatics.com/ph ... highlight=
betty01
*
*

Mesaj de betty01 »

multumesc pentru raspunsuri.
deci sa inteleg pana la urma ca de fapt nu sunt monede? sunt niste imitatii aurite folosite pentru salba?
daca totusi sunt monede, imi puteti spune cum se numesc?
si... daca vreau sa aflu din ce sunt, credeti ca ar fi bine sa le duc la un bijutier pentru a afla daca sunt sau nu din aur?
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Intr-adevar par a fi din arama aurita, si aurul s-a dus de pe creste. Daca doriti le puteti testa la bijutier, ca sa fiti linistita, oricum asta nu va afecta valoarea lor :)
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
betty01
*
*

Mesaj de betty01 »

si totusi, imi puteti spune din ce perioada sunt si despre ce fel de monede este vorba?
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

betty01
*
*

Mesaj de betty01 »

multumesc
florin232

Re: salba

Mesaj de florin232 »

VIKO scrie:Fotografiile sunt de slaba calitate incat sa se poata observa cu adevarat daca sunt sau nu falsuri insa deductia logica la prima impresie imi spune ca nu aveau cum sa ajunga la o strabunica (daca informatie este reala) niste falsuri aurite. Legat de autenticitate, valoare si alte aspecte de clasificare va las pe dvs fiindca eu nu am experienta la cele straine, colecionez doar romanesti si rar ajunge in colectia mea si vreo piesa straina.

Permiteti-mi sa va contrazic in cea ce priveste acceptarea gaurilor la monedele Imperiului Otoman. Ele sunt destul de comune. Site-urile de profil abunda in anunturi de vanzare a acestor monede turcesti mai ales in Balcani.
Mai degraba aceste monede precum si cele ale Imperiului Austro-Ungar de 1 dukat si 4 dukati isi pierd valoarea numismatica daca sunt gaurite sau foarte uzate.

Aceste informatii pe care le am de acum aproximativ 2 ani cand am achizitionat un lot de monede printre care kurusi si dukati consider ca ramane valabil si acum... doar preturile s-au schimbat intre timp
Cat de slabe ar fi pozele aurul orice ar fi nu oxideaza. De aceea este considerat si metal nobil.
Cat despre gaurile pe monedele otomane in comparatie cu cele austriece. Piesele habsburgice si austro ungare au circulat in Europa de Vest intro oarecare bogatie. Situatia economica a Vestului si a Europei Centrale era considerabil favorabila Imp Otoman raportandu-ne la clasele sociale inferioare. Cu alte cuvinte in Balcani si Turcia de azi se murea de foame la tara. De aceea aceste otomane gaurite sunt de multi considerate chiar rarute. Erau semn de tezaurizare sau de folosire pe post de salba in tot acest spatiu. Oricare numismat cu experienta pe aceste monede va va spune acelasi lucru.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Aurul functie de puritate poate prinde in timp (ani multi) o patina usor portocalie/roscata - practic superficial se inchide putin la culoare - dar bineinteles numai daca este pastrat neatins (nepurtat). Conteaza si locul in care e depozitat. Se indeparteaza repede la spalat simplu, apa + sapun. Orice moneda gaurita din metal pretios se reduce la valoarea metalului. Mai mult nu merita. Exceptie fac doar raritatile gaurite, indiferent de metal - pretios/comun (parerea mea). :wink:
Scrie răspuns