Salut , am o rugaminte daca cineva se descurca cu autentificarea / pret a acestei monede, daca se poate.
Deja am ajuns la saturatie , nu stiu unde sa mai caut, sau poate nu am cautat unde trebuia.
Va multumesc.
Salutare si bun venit.
In primul rand e autentica, iar ca identificare intra in categoria imitatiilor barbare, regasita in referinte ca moneda dacica de tip Alexandru-Filip Arideul (reproduce modelul macedonean), realizata intr-o maniera stilizata cu acel Heracle de pe avers si Zeus pe revers.
Pret? In jur de 40-50 de euro, posibil ceva mai mult.........
Aceasta moneda este catalogata drept moneda batuta de triburile celtice dunarene (Danubian Celts).
Parerea mea este ca moneda nu face mai mult de 20 euro ,pentru ca a fost sparta si reparata ....
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
salut si bun venit costi iN primul rand
in al doilea am o intrebare pt dimo ai spus heracles si zeus pe avers si revers dar din pacate eu nu pot sa indentific decat un personaj si anume "nenea" cu blana de leu-heracles parca era-
cu toate ca nu ma pricep deloc la monedele dacice vreau neaparat sa invat si de aceea te as ruga sa dezvolti subiectul daca se poate!
Multumesc!
luchesse5508 scrie:salut si bun venit costi iN primul rand
in al doilea am o intrebare pt dimo ai spus heracles si zeus pe avers si revers dar din pacate eu nu pot sa indentific decat un personaj si anume "nenea" cu blana de leu-heracles parca era-
cu toate ca nu ma pricep deloc la monedele dacice vreau neaparat sa invat si de aceea te as ruga sa dezvolti subiectul daca se poate!
Multumesc!
daca o sa cauti prin sectiunea de "Monede DACICE" o sa gasesti suficiente informatii despre monedele dacice. Faptul ca nu observi pe revers pe Zeus , asta tine de lipsa de experienta in domeniu , la monede dacice este destul de greu sa deslusesti personajele , pentru ca sunt foarte stilizate.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
luchesse5508 scrie:in al doilea am o intrebare pt dimo ai spus heracles si zeus pe avers si revers dar din pacate eu nu pot sa indentific decat un personaj si anume "nenea" cu blana de leu-heracles parca era-
Multumesc!
Asa e, daca nu cunosti tipul si nu stii ce trebuie sa vezi, orientarea poate fi mai dificila. In cazul de fata in primul rand faceti cunostinta cu modelul dupa care s-a imitat: http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 7&Lot=1322
Iar apoi, daca va chinuiti putin, veti distinge si reprezentarile imitatiei stilizate (apropo, moneda de pe forum trebuie putin rotita petntru revers). Iata si alt exemplar: http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 237&Lot=89
Acum se vede?
multumesc frumos dl dimo!
topicurile de le monede dacice le cam citisem in mare dar daca ai doar foarte putina experienta in domeniu si nu stii ce sa cauti intradevar e destul de dificil sa "vezi"ceva;
multumesc inca o data!