Priviti cu atentie textul.
Pe rubla autentica scrie MONETA iar pe rubla falsa scrie MANETA.
moneda ruseasca
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Nu are rost sa aruncam mingea inapoi. Chestia aia din prima imagine postata in acest topic e vizibil falsa. O cautare rapida pe coinarchives - pentru cine e interesat de subiect - ar aduce multe exemple autentice, care arata cu totul altfel - pentru cine nu poate sesiza diferentele singur, s-a explicat ce si cum deja.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Am analizat mai atent lotul licitatiei si erau cateva cu maneta , majoritatea fiind cu moneta. Nu este intradevar un criteriu fals/autentic.ronin scrie:Pe cea din linkul cu licitatia tot maneta scrie... e falsa si aia...? Difera scrisul de pe ele. Cea din poza corespunde numarului 1095.
Pronuntia este aceeasi caci O inainte de consoane se pronunta A.
De ce oare se foloseau cele 2 forme de grafie pentru acelasi cuvant ?
Cu toate ca nu prea are legatura cu subiectul acum cativa ani,sa fie vreo zece, am luat o moneda arabeasca din talcioc in stare foarte buna de prin 1250 si ceva, am dat cateva sute de mii pe eavlahul scrie:Nu doar de monede este vorba, ci de scrierea in sine. In tarile romane s-a folosit slavona si apoi romana cu alfabet chirilic pana cand a inceput Cuza sa-l schimbe. In acest alfabet cifrele erau tot litere, insa era diferentiate printr-un semn pus deasupra valorii.cristoph scrie:A fost folosit si in Moldova de Ioan Voda cel Viteaz. Pe monedele acestuia sunt trecute litere care corespund anului 7081 de la facerea lumii ( anul 1573)sorin70 scrie:Ce sitem ciudat de scriere a anului !
A = 1 , D = 4, Z = 5, E = 6, K =20 daca am dedus bine.
Pana azi nu stiam de sistemul asta de notare.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alfabetul_ ... rom%C3%A2n
Re: moneda ruseasca
1.Daca cel care spune lucrurilor pe nume se cheama rautacios, atunci cei care sustin ca un fals e autentic cum se numesc?Tudor C scrie:Sa nu fim rautaciosi.
banivechi scrie: Facuta dupa anul 2000...banivechi scrie:E de dupa 1991.
2.Va incalzeste cu ceva ca falsul e fabricat dupa 1991 sau dupa 2000? Sa stiu care data o sterg. Puteam scrie si "dupa 1812" ca tot ca e un fals se intelegea.