Monezi stare nu foarte buna...

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
danbarcer
nou in forum
nou in forum

Monezi stare nu foarte buna...

Mesaj de danbarcer »

Poate cineva sa-mi zica cineva perioada sau regiunea de provenienta a acestor monezi?
Fişiere ataşate
v.1
v.1
monezi1.JPG (50.45 KiB) Vizualizat de 10565 ori
v.2
v.2
monezi.JPG (43.81 KiB) Vizualizat de 10565 ori
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Sunt monede bizantine care au circulat pe teritoriul tarii noastre in sec. V-XIV.
Prima este un follis (cea cu K) cu Iisus Hristos pe ea.
Un diametru si gramaj pentru fiecare piesa in parte ar fi de ajutor.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
danbarcer
nou in forum
nou in forum

Mesaj de danbarcer »

Multumesc!
Din pacate ca si diametru sunt neregulate , iar la gramaj am impresia ca cineva care le-a detinut inaintea mea a incercat sa le slefuiasca...cel putin cea din dreapta sus!o sa fac niste masuratori aproximative...
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Mie nu mi se pare ca monedele sunt slefuite, sunt uzate din cauza circulatiei, cea de a doua moneda este aceasta : http://www.okazii.ro/catalog/22420395/M ... ml#galerie Despre aparitia lui Iisus pe monedele bizantine mai puteti citi si aici: http://www.crestinortodox.ro/arta-bizan ... 3-monedele
Iar monedele 3 si 4 au pe avers tot infatisarea lui Iisus Hristos.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Prima (cea cu K) este de fapt o jumatate de follis, probabil de la Iustinian I.

@danbarcer
La semnatura ati adaugat si un site de pe care se pot descarca manele, sau ceva de genul. Nu accept asa ceva pe site, va rog sa stergeti linkul.
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

monedele sunt, de sus in jos si de la stanga la dreapta.
1. jumatate de folis, anul 13? de domnie Iustinian I, mnt Nicomedia?
2. follis anonim clasa A, probabil 2, batut in timpul domniei lui Vasile II si Constantin VIII.
3. follis anonim clasa C, batutu probabil in timpul lui Mihail IV Paphlagonianul
4. tetarteron?, dupa reforma lui Alexios Comnenul, dar emitentul e greu de precizat fara elemente din legenda.
danbarcer
nou in forum
nou in forum

Mesaj de danbarcer »

Va multumesc mult pt raspunsuri!Clare,profesioniste,la obiect!
O sa revin cu masuratorile....
Am scos site-ul din semnatura!
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

stiu ca e off topic, dar daca aldor nu a facut-o pe privat, nu o voi face nici eu, nu imi plac manele, dar din cate am vazut, pe aldor la deranjat ca se descarcau manele de acolo, pot doar sa citez:Jean-Jacques Nattiez, "the border between music and noise is always culturally defined—which implies that, even within a single society, this border does not always pass through the same place; in short, there is rarely a consensus.... By all accounts there is no single and intercultural universal concept defining what music might be, except that it is 'sound through time'[/color]
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Desi e offtopic imi permit sa va raspund dle cuburo. Este decizia lui Aldor ce accepta pe forum si ce nu. In plus indiferent de muzica preferata de unii sau altii, daca posesorul forumului decide ca nu vrea sa incurajeze o anume tendinta culturala, este liber s-o faca. Eu sunt de acord cu el si cred ca si altii. Si asa cultura tinerilor e la pamant. Forumul se presupune si ca incurajeaza o anume parte a culturii noastre, valoroasa si fara de care un popor nu are personalitate. Incurajarea altei fractiuni care distruge specificul nostru ar fi pe de alta parte un nonsens aici, mai ales ca exista si asa destule alte spatii in care aceasta fractiune este prezenta si unde oricine poate s-o acceseze fara a fi nevoie sa faca parada cu ea pe acest forum. O simpla parere, personala.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

intreb pentru ca nu stiu, este cumva vreo posibilitatea ca o discutie deschisa intrun topic sa poate fi continuata ( nu reinceputa) in alt topic? deoarece am vazut ca au mai fost discuti care nefiind pe subiect au fost inchise
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu, e bine sa ne mentinem on-topic. Observatia initiala a fost cu scop administrativ. Oricum acest topic si-a atins scopul. Daca nu se mai doreste altceva legat de acele monede o sa-l inchid.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns