Monezi stare nu foarte buna...
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Monezi stare nu foarte buna...
Poate cineva sa-mi zica cineva perioada sau regiunea de provenienta a acestor monezi?
- Fişiere ataşate
-
- v.1
- monezi1.JPG (50.45 KiB) Vizualizat de 10569 ori
-
- v.2
- monezi.JPG (43.81 KiB) Vizualizat de 10569 ori
- BAIDA DORU

- BAIDA DORU

Mie nu mi se pare ca monedele sunt slefuite, sunt uzate din cauza circulatiei, cea de a doua moneda este aceasta : http://www.okazii.ro/catalog/22420395/M ... ml#galerie Despre aparitia lui Iisus pe monedele bizantine mai puteti citi si aici: http://www.crestinortodox.ro/arta-bizan ... 3-monedele
Iar monedele 3 si 4 au pe avers tot infatisarea lui Iisus Hristos.
Iar monedele 3 si 4 au pe avers tot infatisarea lui Iisus Hristos.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
stefan vasilita

monedele sunt, de sus in jos si de la stanga la dreapta.
1. jumatate de folis, anul 13? de domnie Iustinian I, mnt Nicomedia?
2. follis anonim clasa A, probabil 2, batut in timpul domniei lui Vasile II si Constantin VIII.
3. follis anonim clasa C, batutu probabil in timpul lui Mihail IV Paphlagonianul
4. tetarteron?, dupa reforma lui Alexios Comnenul, dar emitentul e greu de precizat fara elemente din legenda.
1. jumatate de folis, anul 13? de domnie Iustinian I, mnt Nicomedia?
2. follis anonim clasa A, probabil 2, batut in timpul domniei lui Vasile II si Constantin VIII.
3. follis anonim clasa C, batutu probabil in timpul lui Mihail IV Paphlagonianul
4. tetarteron?, dupa reforma lui Alexios Comnenul, dar emitentul e greu de precizat fara elemente din legenda.
stiu ca e off topic, dar daca aldor nu a facut-o pe privat, nu o voi face nici eu, nu imi plac manele, dar din cate am vazut, pe aldor la deranjat ca se descarcau manele de acolo, pot doar sa citez:Jean-Jacques Nattiez, "the border between music and noise is always culturally defined—which implies that, even within a single society, this border does not always pass through the same place; in short, there is rarely a consensus.... By all accounts there is no single and intercultural universal concept defining what music might be, except that it is 'sound through time'[/color]
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Desi e offtopic imi permit sa va raspund dle cuburo. Este decizia lui Aldor ce accepta pe forum si ce nu. In plus indiferent de muzica preferata de unii sau altii, daca posesorul forumului decide ca nu vrea sa incurajeze o anume tendinta culturala, este liber s-o faca. Eu sunt de acord cu el si cred ca si altii. Si asa cultura tinerilor e la pamant. Forumul se presupune si ca incurajeaza o anume parte a culturii noastre, valoroasa si fara de care un popor nu are personalitate. Incurajarea altei fractiuni care distruge specificul nostru ar fi pe de alta parte un nonsens aici, mai ales ca exista si asa destule alte spatii in care aceasta fractiune este prezenta si unde oricine poate s-o acceseze fara a fi nevoie sa faca parada cu ea pe acest forum. O simpla parere, personala.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Nu, e bine sa ne mentinem on-topic. Observatia initiala a fost cu scop administrativ. Oricum acest topic si-a atins scopul. Daca nu se mai doreste altceva legat de acele monede o sa-l inchid.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!