Solicitare sprijin: identificare - parere
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Solicitare sprijin: identificare - parere
Buna seara stimati profesionisti.
As dori sa va solicit sprijinul in identificarea unei piese. Detin cateva informatii:
- probabil este un Denár (1116-1131).
- daca nu ma insel este din argint
- este cu patina?
Rugamintea mea ar fi sa va dati cu parerea referitor la autenticitatea piese si la o valoare aproximativa, o valoare cat de cat reala de pe piata.
(mentionez ca nu doresc sa vand piesa ci sa o cumpar, dar sincer sa fiu nu ma pricep deloc si era sa o musc cu cateva falsuri ordinare).
Va multumesc anticipat.
As dori sa va solicit sprijinul in identificarea unei piese. Detin cateva informatii:
- probabil este un Denár (1116-1131).
- daca nu ma insel este din argint
- este cu patina?
Rugamintea mea ar fi sa va dati cu parerea referitor la autenticitatea piese si la o valoare aproximativa, o valoare cat de cat reala de pe piata.
(mentionez ca nu doresc sa vand piesa ci sa o cumpar, dar sincer sa fiu nu ma pricep deloc si era sa o musc cu cateva falsuri ordinare).
Va multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- 8ea_1_big.jpg (27.04 KiB) Vizualizat de 7445 ori
-
- 8ea_2_big.jpg (28.73 KiB) Vizualizat de 7445 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Buna ziua din nou. Va mi pot cere parerea referitor la piesa de mai jos?
Daca este sau nu un fals si un pret aproximativ.
Va multumesc din nou ptr. ajutorul acordat.
Piesa este un Constantinus II - follis
Daca este sau nu un fals si un pret aproximativ.
Va multumesc din nou ptr. ajutorul acordat.
Piesa este un Constantinus II - follis
- Fişiere ataşate
-
- 6fa_1_big.jpg (25.17 KiB) Vizualizat de 7357 ori
-
- 6fa_2_big.jpg (27.32 KiB) Vizualizat de 7357 ori
E parca prea frumos ca sa fie original. Si daca totusi e original, intr-o asemenea stare - virtual necirculat, cu o asemenea patina (care mie totusi parca imi aduce cu cea artificiala), cu o asemenea bataie perfecta, pe un flan perfect, cu liniutele de pe muchie mai bune decit perlele de la 5 lei 1978, valoreaza doar 20 euro? Oricum as rasuci-o, ceva imi da cu virgula.Aldor scrie:Pare sa fie un dinar unguresc, II. Istvan, original. Un pret: undeva pe la 20 euro.
Disclaimer: nu ma pricep deloc la medievale unguresti.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nu e deloc ceva neobisnuit la dinarii unguresti medievali, care se gasesc frecvent in stare foarte buna. Daca va uitati pe numismatics.hu, o sa vedeti destule. Eu am cumparat un astfel de dinar nu cu mult timp in urma pe ebay.de cu 20 euro.banivechi scrie:E parca prea frumos ca sa fie original. Si daca totusi e original, intr-o asemenea stare - virtual necirculat, cu o asemenea patina (care mie totusi parca imi aduce cu cea artificiala), cu o asemenea bataie perfecta, pe un flan perfect, cu liniutele de pe muchie mai bune decit perlele de la 5 lei 1978, valoreaza doar 20 euro? Oricum as rasuci-o, ceva imi da cu virgula.Aldor scrie:Pare sa fie un dinar unguresc, II. Istvan, original. Un pret: undeva pe la 20 euro.
- marcus aurelius

Scuze dar ati omis la disclaimer si monedele antice.banivechi scrie:E parca prea frumos ca sa fie original. Si daca totusi e original, intr-o asemenea stare - virtual necirculat, cu o asemenea patina (care mie totusi parca imi aduce cu cea artificiala), cu o asemenea bataie perfecta, pe un flan perfect, cu liniutele de pe muchie mai bune decit perlele de la 5 lei 1978, valoreaza doar 20 euro? Oricum as rasuci-o, ceva imi da cu virgula.Aldor scrie:Pare sa fie un dinar unguresc, II. Istvan, original. Un pret: undeva pe la 20 euro.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
Nu ma pricep nici la astrofizica, programare, pilotat avioane, construit machete de nave cu pinze, pictura, bucatarie, fotbal, comentarii literare, ghicit in carti si probabil inca multe care nu-mi vin acum in cap. TRebuia sa specific si chestiile astea? Discutam de o medievala ungureasca despre care mi-am dat cu parerea strict in privinta aspectului si a evaluarii in functie de stare. Nu am pomenit nimic de monedele romane. Cind o sa-mi dau cu parerea la ele, o sa specific si care e nivelul meu de cunostinte in domeniu. Uneori nu trebuie sa fii expert pentru o observatie de bun simt. Sau ar trebui sa tac?marcus aurelius scrie: Scuze dar ati omis la disclaimer si monedele antice.