Medalie si jeton (?)

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
miguelito

Medalie si jeton (?)

Mesaj de miguelito »

Am anexat colectia unui amic si am dat peste doua piese pe care nu le identific. Prima este aceasta, cu efigia Sf Gheorghe, respectiv o legenda in limba greaca din care am reusit sa descifrez despre un anume Eftimio, un rege ("Basiloneta" - ?). Cunoaste cineva despre ce personaj istoric este vorba ?

Imagine
Fişiere ataşate
basileus2 [800x600].jpg
basileus2 [800x600].jpg (94.13 KiB) Vizualizat de 2174 ori
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
miguelito

Mesaj de miguelito »

Cea de-a doua piesa imi pare un jeton (piesa de Monopoly?) cu valoarea nominala "15" si un design identic pe ambele fetze:
Fişiere ataşate
jeton15.JPG
jeton15.JPG (54.8 KiB) Vizualizat de 2173 ori
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
iason

Re: Medalie si jeton (?)

Mesaj de iason »

miguelito scrie:Am anexat colectia unui amic si am dat peste doua piese pe care nu le identific. Prima este aceasta, cu efigia Sf Gheorghe, respectiv o legenda in limba greaca din care am reusit sa descifrez despre un anume Eftimio, un rege ("Basiloneta" - ?). Cunoaste cineva despre ce personaj istoric este vorba ?

Imagine
Εste tot un jeton care srie pe el "suvenir din tortul anului nou",vasilopita in greaca inseamna tortul anului nou ( compus din cuvinte sf.Vasile si pita ).In traditie greaca se pune in tortul respectiv o moneda,si la masa ajunului,tortul este pus pe mijlocul mesei taiat in atatea felii cati sunt si membri familiei.Seful familiei invarte tortul de trei ori si unde se va opri bucata cu moneda acela va fi norocusul anului care va urma.Mai de mult se puneau si monede de aur si mai ales sovereign,de acea s-au facut suveniruri dupa el,si personajul istoric nu e altcineva de George V-lea a Angliei.
O seara buna.
Scrie răspuns