moneda romana

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
dianom
**
**

moneda romana

Mesaj de dianom »

moneda de argint, pe avers cybela si inscriptia AED CUR S C .rervers camila si un om cu ramura de maslin, inscriptie BACCHIUS IUDEUS. Poate o recunoaste cineva.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Buna ziua,

Cred ca este vorba despre un denar republican: A. Plautius 55 B.C.

http://www.acsearch.info/record.html?id=16746
radu_28

Mesaj de radu_28 »

"Multumesc pentru raspuns, dar nu este prins in catalogul Crawford 431/1 si nici la o alta pozitie. Chipul Cybelei are alta fizionomie, nu este scris Plautius iar pozitia picioarelor camilei este diferita. va pot trimite poza la o adresa de e-mail. Cu stima."

Incercati sa raspundeti in cadrul aceluiasi topic pentru ca altfel ne incurcam si nu mai intelegem nimic.
Puteti incarca poza si aici si sunt convins ca impreuna cu alti colegi vom dezlega misterul.
dianom
**
**

identificare moneda romana

Mesaj de dianom »

Am incercat sa trimit poza dar a fost refuzata pe motiv ca fisierul este prea mare, are 165 Kb
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Cititi tot aici pe forum cum se miscoreaza o poza,eu cu PAINT ma descurc mai usor:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=6182
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

La republicane, faptul ca are Cybele o alta fizionomie poate insemna ca a fost alta stanta a aceluiasi tip. Sunteti sigur ca nu e tipul mentionat mai sus ? Dati pe "Show the 25 most similar items" si veti vedea diverse fizionomii. De asemenea ,tot de la stanta diferita ar putea fi si pozitia diferita a camilei. Sau sa apara semne in plus (tot felul de obiecte , marci ale monetarului). E posibil ca PLAVTIUS sa fie scris excentric si, adica sa iasa inafara pastilei si de-aia sa nu il vedeti ? Cum e capul Cybelei incadrat in campul aversului ? Aproape de marginea din dreapta?
dianom
**
**

moneda romana

Mesaj de dianom »

Chipul Cybelei este perfect centrat deci nu mai incape o alta inscriptie, iar pe revers daca nu era centrata nu incapea imaginea completa.Fac tot posibilul sa va trimit o poza , am micsorat-o pana la 25 Kb dar nu primiti extensie.Cu STIMA.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Stimate domnule "dianom" v-am lasat un PM in care am trecut adresa mea personala unde puteti sa-mi trimiteti poza in format mare, iar eu o voi prelucra si cu permisiunea d-voastra o voi ridica pe site.
dianom
**
**

moneda romana

Mesaj de dianom »

o imagine
Fişiere ataşate
cyba.JPG
cyba.JPG (51.57 KiB) Vizualizat de 8679 ori
dianom
**
**