Monede SUA

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

de fapt este o monedă (atât cât se poate extinde acest termen piesei în cauză?) originală. ca să fie fals ar trebui să fi existat o asemenea monedă emisă "oficial", nu?
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Nu este un fals, aveti dreptate,este ceea ce se numeste "fantasy coin"
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

Nu numai ca am cautat, dar am si trimis fotografii cu ele.

Cataloagele pe care le-am vazut pe site-urile americane sunt tare confuze. Am impresia ca si la ei parerile sunt impartite. Din cate citeam zilele trecute pe un astfel de site, fake-urile si replicile au caracteristici la nivel de amanunte destul de greu de depistat la prima vedere si care le diferentiaza de cele autentice.

Pana la urma, cel mai important este ca am cateva monede foarte frumoase, din argint. Daca imi aduc bine aminte, gramajele sunt foarte apropiate de cele din cataloage, ca si dimensiunile de altfel. Nu stiu daca varianta cu cantarul de farmacie e cea mai buna dar alta nu am gasit in orasul meu. In situatia data, daca sunt falsuri, oricum voi mai cumpara daca am ocazia. Sunt frumoase si... sunt din ARGINT si asta ma incanta foarte mult. Oricum nu am avut intentia sa le vand ci doar sa stiu ce am in casa. Nu m-a costat mult sa le cumpar asa ca din punctul meu de vedere eu sunt cel castigat.

Avand in vedere ca alte doua monezi sunt dubluri, poate voi face si cateva cadouri sau schimburi. Daca cumva ma trezesc intr-o dimineata ca as vrea sa colectionez monezi, dublurile ma pot ajuta sa imi maresc colectia de fake-uri ;)
moderator1

Mesaj de moderator1 »

paul_aramis scrie:de fapt este o monedă (atât cât se poate extinde acest termen piesei în cauză?) originală. ca să fie fals ar trebui să fi existat o asemenea monedă emisă "oficial", nu?
Cumm ati subliniat si dumneavoastra, nu cred ca se paote considera moneda, ca sa fie moneda la un moment dat trebuia folosita in acest scop si sa fie emisa de un stat/comunitate/institutie. Poate fi un jeton sau nu stiu caum i-as spune - o fantezie din metal.
Pana la urma, cel mai important este ca am cateva monede foarte frumoase, din argint. Daca imi aduc bine aminte, gramajele sunt foarte apropiate de cele din cataloage, ca si dimensiunile de altfel. Nu stiu daca varianta cu cantarul de farmacie e cea mai buna dar alta nu am gasit in orasul meu. In situatia data, daca sunt falsuri, oricum voi mai cumpara daca am ocazia. Sunt frumoase si... sunt din ARGINT si asta ma incanta foarte mult. Oricum nu am avut intentia sa le vand ci doar sa stiu ce am in casa. Nu m-a costat mult sa le cumpar asa ca din punctul meu de vedere eu sunt cel castigat.
Daca nu au existat, nu se pot numi falsuri, sunt "fantasy coins". Despre ce gramaj vorbiti, comparativ cu ce moneda originala? Daca moneda a fost in realitate din aur, ati facut echivalenta sau cum? Sunt curios sa imi arati si mie unde ati gasit dumneavoastra detalii despre aceasta moneda originala, sa stim cu ce sa comparam.
Ultima oară modificat 02 Oct 2011, 20:36 de către moderator1, modificat 1 dată în total.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

sincer vorbind, tinand cont de ce am aflat pina acum, va dau o veste si mai proasta, aveti sanse majore sa nu fie de argint
Iata definitia la fantasy coin (ce aveti dumneavoastra)
Fantasy coins are made to portray something that never happened or, in many cases, act as coins that might have been made at a certain point in history but for whatever reason didn’t ever materialize.

Exemple de asemenea "fantezii' sunt nenumarate , ca sa va indic unele dintre cele mai cunoscute- asa numitele probe euro Romania (sau alte state), pe care le gasiti din belsug pe toate siteurile de vanzari online

sau,daca va pasioneaza subiectul, intrati aici, sunt echivalente...
http://www.less-than-zero.co.uk/coins/S ... istory.php
Ultima oară modificat 02 Oct 2011, 20:44 de către cartelcoserv, modificat 1 dată în total.
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

O voi testa pentru argint zilele urmatoare. Colectionez argint de cativa ani. Din acest punct de vedere nu ma pacalesc usor. Am ajuns sa identific cu destula acuratete tipul de argint folosit pentru o bijuterie si nu numai. Cea pe care v-am prezentat-o este argint 900 mai mult ca sigur. Dar ca sa nu fiu chiar atat de obtuz, voi testa monezile intr-una din zilele urmatoare. Fiind "fanasy"-uri, nu voi pierde nimic daca fac o mica debitare de metal din monezi si o voi testa (asta pentru ca oricum nu vreau sa alterez monezile testandu-le direct).
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Moneda de 1 dolar din 1851 ar fi trebuit sa arate asa:

http://www.us-coin-values-advisor.com/S ... dates.html

Designul respectiv "indian head" a aparut pe piese de 1 cent de cupru si pe monede de aur, niciodata pe monede de argint.
Pentru test folositi si un magnet inainte sa incizati monedele.
Ultima oară modificat 02 Oct 2011, 20:46 de către atlantic3009, modificat 1 dată în total.
mugurdumitriu
**
**

Mesaj de mugurdumitriu »

Acum, ca ne-am elucidat, cred ca putem inchide topicul linistiti. Eu n-am fost convins ca sunt autentice (dar am sperat putin, de ce sa nu recunosc) iar dumneavoastra mi-ati explicat destul de pe intelesul meu despre ce e vorba.

Va multumesc pentru timpul acordat si imi cer scuze pentru orice neplaceri pe care fara voia mea le-am cauzat.

Cu stima.
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

"moneda" mea arată de parcă ieri a fost scoasă din matriță. și nu doar asta. mai am 1 dollar 1865 (și restul de care am povestit deja). tot argint, cu patină pe el de să zici că-i veritabil...
moderator1

Mesaj de moderator1 »

Am facut o afirmatie eronata mai devreme si vreau sa rectific.

Incepand cu anul 1849 s-au batut monde de 1 dollar din aur, in paralel cu emisiunea de 1 dollar argint.

Moneda din 1851 cu tiraj de peste 3 mil, iar monedele 1851C, 1851D si 1851O cu tiraje cuprinse intre 9.000 si 290.000.

http://www.coinfacts.com/gold_dollars/1 ... dollar.htm

Monedele de argint de 1 dollar erau emise de mult timp, emisiunea 1851 exista in original cu o emisiune de 1.300 monede si in varianta restrike.

http://www.us-coin-values-advisor.com/S ... dates.html

Datele sunt din The official red book of US coins editia 2007
jones2m

Mesaj de jones2m »

La fel am patit si eu . De fapt pe asta se bazeaza excrocheria. Pe cautatori de cilipiruri. Crezi ca cumperi marfa furata. E imoral DA Dar decat sa o cumpere vreun taran si sa o faca salba mai bine le i-au eu ca sunt numismat. Te targui cu minoritarii si de duci cu inima indoita acasa (ca ai facut un lucru urat dar partial necesar)>
Si ce sa vezi
Ai cumparat si ZIG PIG coins adica niste fakeuri facute din otel cu continul scazut de carbon si eventual argintate.
Si asta basta, Macar mie mi-a fost de invatatura.
Scrie răspuns