Buna ziua,am gasit intr-o carte veche de la bunica din biblioteca ,100 de marci.
Am inteles ca in germania au inceput sa retipareasca aceste bancnote(deci sunt valabile? este facuta in 1991).
Cat ar valora daca asi vrea sa o vand?
impartiti 100 DM la 1,95583 parca si aflati paritatea, dar ar insemna sa fie schimbate in germania sau puteti intreba la targurile de profil( ale noastre ) cine cumpara. veti obtine intre 90si 92% cel mai probabil 90% ,sau poate in viitorul apropiat veti calatori intro tara non UE, si puteti obtine un schimb de 1 la 1 cu moneda tari respective , tot de la aceleasi persoane.
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Informatia ca bancnotele in DM se retiparesc este o prostie.
Chiar daca ati fi in BRD si ati merge cu ea la o banca, n-ati primi imediat contravaloarea in EUR !
Hartia trebuie trimisa la o Zentralbank, de unde , dupa o perioada de control, se trimit EUR.
Deci trebuie sa o lasati la cineva din RFG, ca dureaza putin.
Cristian Ciuplea scrie:Informatia ca bancnotele in DM se retiparesc este o prostie.
Chiar daca ati fi in BRD si ati merge cu ea la o banca, n-ati primi imediat contravaloarea in EUR !
Hartia trebuie trimisa la o Zentralbank, de unde , dupa o perioada de control, se trimit EUR.
Deci trebuie sa o lasati la cineva din RFG, ca dureaza putin.
Sar putea sa nu fie o prostie retiparirea "marci germane" fiindca au aparut mai multe stirii pe : "Daily Express,Washington Times,Milano Finanza" unde se precizeaza ca Germania a inceput retiparirea marci undeva in Elvetia(mai exact la Ticino daca retin bine minte ).ipotezand un "switch-off" al monedei unice europene.Desigur aceasta stire este greu de verificat si paradoxala de crezut.....eu cred ca viitorul apropiat va face lumina asupra acestui aspect si imi vine sa cred ca moneda europeana va avea mult de pierdut....
Iar in ceea ce priveste preschimbarea marci in euro pe situl banci europene avem cateva informatii despre termeni de preschimbare a bancnotelor tarilor europene. Cu un pic de lectura de pe acest site sigur ve-ti resusi sa preschimbati 100 mark. http://www.ecb.int/euro/exchange/html/index.ro.html