Rog indentificare cruce si medalion

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
eduard7
**
**

Rog indentificare cruce si medalion

Mesaj de eduard7 »

gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Referitor la cruce: Cu multa probabilitate este Crucea Regina Maria, i s-a aplicat un inel strain decoratiei, clasa I, lipseste panglica.
Cat priveste medalionul, inscriptia de pe acesta este lamuritoare. Se acorda elevelor scolii respective, pentru merite, la sfarsit de an scolar.
Sigur vor interveni si alti colegi cu amanunte.
eduard7
**
**

Mesaj de eduard7 »

va multumesc stimate coleg dar la medalion daca se poate spune anul sau perioada intre care sa dat ca premiu,cu stima
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

In perioada regelui Carol II s-au dat astfel de premii. Majoritatea purtau si efigia regelui. Sigur vor interveni si alti colegi.
Toate cele bune!
iason

Mesaj de iason »

La cruce. colegul a confundat piesa dvs cu Ordinul Crucea Regina Maria.Nu are nici o legatura cu cl. I a Ordinului.Ce aveti dvs ( s-a mai discutat aici pe forum ) este o cruce, posibil de argint, neoficiala,deci nu intra la distinctii/decoratii.care s-a oferit la persoanele in preajma Reginei, infirmiere.surori.etc.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

iason scrie:... este o cruce, posibil de argint, neoficiala,deci nu intra la distinctii/decoratii.care s-a oferit la persoanele in preajma Reginei, infirmiere.surori.etc.
Daca ar fi fost oferite de cineva anume, insemna ca aveau un caracter..cel putin semioficial iar asta implica automat ca ar fi trebuit sa aiba aceleasi masuri si design. Dar dupa cum prea bine stiti , toate sunt diferite...nu am vazut 2 piese identice ! Singurul punct comun la aceste piese, este forma crucii dar si aceasta difera in detaliu de la piesa la piesa.
Sunt piese artizanale, care probabil au fost comandate individual in functie de posibilitatea financiara. Am vazut piese maricele din argint impodobite cu pietre(pretioase?) si piese foarte simple subtiri si mici !
Nu cred ca numai personalul din preajma reginei a purtat aceste piese, cred ca au fost destul de raspandite printre infirmiere si surori.

Exista cruci si cu forma "normala", dar sunt mai rare.
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Domnule Tripleseven,
Remarc si apreciez modul dv. de a vedea lucrurile. Raspunsul meu a fost pus sub semnul probabilitatii, dat fiind faptul ca fotografia este lipsita de detalii si ca s-a facut precizarea ca este din argint. Nu am facut confuzie si nici nu pot pune sub semnul probabilitatii ca este din argint, atat timp cat posesorul precizeaza ca este di astfel de metal. Cert este ca nu intra la categoria decoratii iar noi nu trbuie sa fim atat de categorici cand afirmam ceva.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Domnule gaginiuc in cazul acesta cred ca se portriveste citatul..."eu alegator de seama dar cu cine votez?"
Sincer, nu intzeleg care este problema? Nu v-am parafrazat pe dv..ci pe dl Iason!
Nu am zis nimic referitor la piesa/piesele domnului Eduard..eu m-am referit la acest tip de piese in general!
Inainte sa atacati asa aiurea, cred ca ar trebui sa cititi atent ceea ce se scrie si nu sa interpretati subiectul asa cum va convine dv!
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Domnule Tripleseven,
Ma asteptam la asa ceva. Poate trebuia sa fiu mai explicit. V-am inteles foarte bine. Eu nu am fost inteles. Nu am atacat pe nimeni, cu atat mai mult pe dv. Am vrut doar sa remarc modul cum vedeti lucrurile si cum puneti problema, in contrast cu altii, cu care evit a intra in dispute. Cred ca este de ajuns. Intreg contextul discutiei var putea lamuri.
Scrie răspuns