Buna seara,
As vrea sa stiu daca este o imbracaminte romaneasca? Pe spate asa cum se poate vedea este stampilata
''Fotografilman Atelier Leonidas Helfman Vatra Dornei Bucovina''.
Cer ajutorul dvs pentru ca mie familia nu mi se pare a fi de romani, mai bine zis imbracatea lor nu-mi este deloc cunoscuta ca fiind din Bucovina.
Puteti sa-mi dati mai multe informatii legate de aceasta fotografie? Va multumeasc anticipat.
Identificare poza/imbracaminte
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Identificare poza/imbracaminte
- Fişiere ataşate
-
- 001.JPG (50.59 KiB) Vizualizat de 4335 ori
-
- 002.JPG (85.06 KiB) Vizualizat de 4335 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Orasenii (mai ales cei de la o conditie medie in sus) se imbracau dupa moda de la Viena.Pe Mihai Eminescu l-ati vazut imbracat doar in costum national?
Pe de alta parte teoretic familia putea fi de romani, ucraineni, polonezi, austrieci sau chiar evrei (putin probabil, insa: mustata barbatului nu e genul purtat de evrei - mai degraba austriac). Pe stampila scrie "fotografisches" cu caractere gotice, nu "fotografilmen". Pacat ca nu e datata si ca nu scrie numele familiei...
Pe de alta parte teoretic familia putea fi de romani, ucraineni, polonezi, austrieci sau chiar evrei (putin probabil, insa: mustata barbatului nu e genul purtat de evrei - mai degraba austriac). Pe stampila scrie "fotografisches" cu caractere gotice, nu "fotografilmen". Pacat ca nu e datata si ca nu scrie numele familiei...
Si eu sunt nascut la Botosani, dar sa fiu sincer nu-mi amintesc sa fi vazut vreo poza cu Eminescu imbracat in costum national
. Dupa parerea mea daca ar fi sa aleg intre o familie de romani, ucraineni, polonezi, austrieci sau chiar evrei as exclude (asa cum ati spus si dvs) evreii si ucraineni, pentru ca tatal meu a fost ucrainean si cunosc destul de bine infatisarea si obiceiurile lor. Deci ar mai ramane sa aleg dintre romani, polonezi sau austrieci. Rochia femeii se aseamana destul de bine cu moda de la Viena din sec. al XVIII/XIX-lea, iar mustata barbatului ma face sa cred ca ar fi vorba despre o famile austriaca. Pana la concluzia finala mai astept si alte parei daca se poate, va multumesc.
banivechi scrie:. Pe stampila scrie "fotografisches" cu caractere gotice, nu "fotografilmen".
Imi pare rau ca trebuie sa va spun ca ati gresit si dvs, nu este scris nici "fotografisches" = 14 litere iar pe stampila sunt doar 13 litere.
Nu reusesc sa inteleg ultimule trei litere, una cred ca este ''m''
- Fişiere ataşate
-
- Stampila.jpg (102.89 KiB) Vizualizat de 4152 ori