Ca sa inteleg si eu exista un catalog universal pt. evaluarea monezilor sau tuturor monezilor ? Si banuiesc ca sunt doar estimative preturile nu reale nu de alta dar mie mi se pare absurd adica as cumpara si eu vrea 10 bucati de monede ca cea a mea la 20 de lei bucata !
Da stimate domn exista cataloage, insa asa cum deduceti, nu pot avea decat caracter orientativ. Adevaratul pret il face piata, adica cererea si oferta. Totdeauna ni se pare ca un bun al nostru este o adevarata valoare iar cineva urmareste sa ne insele. Ma refer la cei incepatori in ale numismatice. Nu a facut nimeni referire la 20 lei ci dv. Chiar la pretul care s-a facut referire, va trebui sa gasiti un cumparator. Apreciez ca, de pe acest forum avem de invatat, in special incepatorii.
domnule nu vreau sa fiu polemic dar dau dreptate domnilor care au evaluat moneda dvs de 20 kreuzer la vreo 10 euro in jur de 40 de RON.
Catalogul Krause de unde e luata evaluarea este pe departe cel mai renumit in domeniu, desigur preturile sunt INFORMATIVE - eu ma orientez mai mult sa vad tirajele si gradul de raritate a monedei in anumite stari.
Moneda dvs e in stare F spre VF - e o piesa frumoasa care merita sa o pastrati.
Daca doriti sa cunoasteti pretul actual va recomand ca cautati pe ebay.com in decurs de sa zicem de 1 luna in cat mai multe zile posibil preturile de la licitatiile cu monede 20 kreuzer maria thereza sau pe delcampe (unde sunt preturi mai maricele dar merita cautat).
jones2m scrie:domnule nu vreau sa fiu polemic dar dau dreptate domnilor care au evaluat moneda dvs de 20 kreuzer la vreo 10 euro in jur de 40 de RON.
Catalogul Krause de unde e luata evaluarea este pe departe cel mai renumit in domeniu, desigur preturile sunt INFORMATIVE - eu ma orientez mai mult sa vad tirajele si gradul de raritate a monedei in anumite stari.
Moneda dvs e in stare F spre VF - e o piesa frumoasa care merita sa o pastrati.
Daca doriti sa cunoasteti pretul actual va recomand ca cautati pe ebay.com in decurs de sa zicem de 1 luna in cat mai multe zile posibil preturile de la licitatiile cu monede 20 kreuzer maria thereza sau pe delcampe (unde sunt preturi mai maricele dar merita cautat).
Aici nu pot sa nu va contrazic, pentru ca se discuta despre o moneda din anul 1777 cu tiraj de 337.000 si nu de moneda din anul 1778 care are un tiraj de 4.569.000 ....deci este o mare diferenta.
Moneda lui lavynyu2 este destul de frumoasa comparativ cu ce se gaseste pe ebay. Sa nu o stergeti sau s-o curatati ca-si pierde din valoare. Daca doriti s-o vindeti va rog sa ma contactati.