Insigna Mihai Viteazul De Argint?? Ma Poate Ajuta Cineva??

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Anugama
**
**

Insigna Mihai Viteazul De Argint?? Ma Poate Ajuta Cineva??

Mesaj de Anugama »

Buna ziua. Azi am pus mana pe o insigna ce pare din argint, nu stiu multe lucruri despre aceasta insigna, ceea ce stiu este ca pare a fi facuta in memoria lui Mihai Viteazu (asta am dedus eu dupa forma "M-ului" si coroana regala). Ma poate ajuta cineva cu o identificare? Eventual o evaluare? Stima !

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Nu este insigna si nu are nimic comun cu Mihai Viteazu. Ca sa ma exprim mai larg, este un element de la uniforma militara din timpul Regelui Mihai.
Anugama
**
**

Mesaj de Anugama »

si alte detalii imi puteti da??? este de argint??? cam cat ar valora???
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Daca este din argint, nu pot raspunde dupa poza. Nu poate fi argint, nu se justifica. Este element de coifura (cuc) de coifura de la uniforma militara din timpul Regelui Mihai. Referitor la pret, poate fi asimilat cu o insigna mai bunicica.
Anugama
**
**

Mesaj de Anugama »

nu va suparati, este din argint :). am fost la bijutier azi si am verificato cu fel de fel de solutii, si la toate a iesit ca este din argint. Argintata nu poate fi, ca solutia a fost pusa unde este zgariata langa ac.

Deci, se pare ca mai astept si alte pareri, oricum multumesc frumos de informatii. Si alta observatie, de ce m-ar fi sunat un domn de pe acest forum sa imi ofere CATEVA monede de argint pe aceasta insigna??? Cine ar da monede de argint pe o tinichea sa zicem asa???
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Valoarea acestui insemn militar nu rezulta numai din materialul din care este facut ci din faptul cat este de rar si ce reprezinta el. Poate fi si din tabla ordinara si sa valoreze mult mai mult dacat o "suma" de monede, fie ele si din argint.
Anugama
**
**

Mesaj de Anugama »

si in concluzie acest insemn valoreaza ceva sau nu? ca nimeni nu stie sa imi raspunda la aceasta intrebare...
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Este clar ca insemnul dv. valoreaza ceva. Pretul este dat de cerere si oferta. Pentru orientare aveti lik-ul urmator:
http://www.ebay.com/itm/ROMANIA-KINGDOM ... 2a2dbc7fbc
pentru o piesa similara. Vanzatorul are mai multe astfel de insemne oferite spre vanzare de ceva timp, insa la preturile actuale, fara prea mare succes.
sper sa va puteti face o parere. Succes la vanzare! :)
Anugama
**
**

Mesaj de Anugama »

multumesc domnului T.M.T pentru informatii, cat si domnului ioan pentru informatiile date si pentru incurajarea tineretului in astfel de activitati si hobi-uri. Astept si alte pareri. Insa este de retinut ce m-a sfatuit domnul Ioan, sa nu cumva sa o vand. Deci nu este de VANZARE. Caut doar informatii.
Anugama
**
**

Mesaj de Anugama »

deci sa inteleg ca nimeni nu mai stie nimic despre aceasta insigna??
banivechi

Re: Insigna Mihai Viteazul De Argint?? Ma Poate Ajuta Cineva

Mesaj de banivechi »

[quote="Anugama"] ceea ce stiu este ca pare a fi facuta in memoria lui Mihai Viteazu (asta am dedus eu dupa forma "M-ului" si coroana regala).
Mda. Am ramas fara comentarii...
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

T.M.T. scrie:Este clar ca insemnul dv. valoreaza ceva. Pretul este dat de cerere si oferta. Pentru orientare aveti lik-ul urmator:
http://www.ebay.com/itm/ROMANIA-KINGDOM ... 2a2dbc7fbc
pentru o piesa similara. Vanzatorul are mai multe astfel de insemne oferite spre vanzare de ceva timp, insa la preturile actuale, fara prea mare succes.
sper sa va puteti face o parere. Succes la vanzare! :)
Domnule Tudora, m-ati lasat cu gura cascata! Cum puteti compara un insemn de epolet cu o insigna "regimentala"?
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Anugama scrie:deci sa inteleg ca nimeni nu mai stie nimic despre aceasta insigna??
Sunt cativa colegi de forum care stiu mult mai multe decat spun, numai ca informatia "costa". :D
Si se lasa greu scosi din barlog si numai daca sunt provocati. Dandu-va un link pentru vizualizare si pentru a avea un punct de reper in spatiu de care sa va legati, a aparut si informatia ca ar fi un fel de "insemn regimental".
Eventual poate fi un insemn al Regimentului de garda "Mihai Viteazul".... Astept cu interes si alte corecturi si poate, usor usor, din acest dialog veti mai afla si alte detalii care sa va duca pe drumul cel bun.
Subscriu la recomandarea de a nu-l vinde pentru ca oricat ati primi pe el, valoreaza dublu. Iar necunoasterea dv. poate insemna pentru un potential cumparator o importanta suma economisita.
Ultima oară modificat 15 Iun 2013, 08:31 de către T.M.T., modificat 1 dată în total.
berendei

Re: Insigna Mihai Viteazul De Argint?? Ma Poate Ajuta Cineva

Mesaj de berendei »

[quote="Anugama"]Buna ziua. Azi am pus mana pe o insigna ce pare din argint, nu stiu multe lucruri despre aceasta insigna, ceea ce stiu este ca pare a fi facuta in memoria lui Mihai Viteazu (asta am dedus eu dupa forma "M-ului" si coroana regala). Ma poate ajuta cineva cu o identificare? Eventual o evaluare? Stima !

eu am vazut acest insemn la o cascheta de ofiter. nu mai stiu insa daca mai avea si un suport brodat peste care se atasa la cascheta. aveam o fotografie in calculator dar momentan nu o gasesc. sper sa dau de ea si sa o postez. acum ceva vreme cascheta respectiva a fost la vanzare pe ebay.

pentru a primi raspunsuri corecte, bine documentate si dezinteresate va recomand sa postati respectivele fotografii si pe cele doua site-uri de mai jos:

http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?board=KepiC4c
http://www.worldwar2.ro/forum/
dodyory

Mesaj de dodyory »

va atasez eu o poza pentru a vedea M -ul de la Mihai viteazu :), v-am mai raspuns odata pe aceasta teme.
Fişiere ataşate
IMG_0043.jpg
IMG_0043.jpg (280.63 KiB) Vizualizat de 13016 ori
Scrie răspuns