ROG identificatre token AUR
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
detin acest token german este din aur 22 k -4,01 g- 20 mm diametru verificat la bijutier
rog sa ma ajute cineva sa-l identific
ce reprezinta ,an , valuare ca si piesa
Multumesc anticipat
Multumesc anticipat
- Fişiere ataşate
-
- stadt rothenburg ob der tauber
- 20130625_152316.jpg (495.9 KiB) Vizualizat de 15455 ori
-
- romantische stadt des mittelalters
- 20130625_152447.jpg (447.92 KiB) Vizualizat de 15456 ori
Ultima oară modificat 30 Iul 2013, 01:02 de către Romeo RHD, modificat 1 dată în total.
- tripleseven

Re: ROG identificatre token AUR
AUR ???? Da de unde...!Romeo RHD scrie:detin acest token german este din aur 22 k -4,1 g- 20 mm diametru verificat la bijutier
Multumesc anticipat
Eu nu vad decat o medalie banala din bronz aurit, facuta pentru turisti si vanduta la chioscurile de suveniruri din Rothenburg!
Sunteti sigur ca persoana care a "testat" medalia era bijutier? Se vede de la o posta si in poza ca este facuta din bronz aurit!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Rothenburg_ob_der_Tauber
da e bijutier a dat-o pe piatra,dat cu pila pe ea si pus acid inclusiv pe ea. imi dadea 500 ron pe loc (valoarea aurului)daca eram dispus sa o vand, e un pik indoita si nu am curatat-o
despre oras am gasit destule ei eu ,despre moneda (token) nu am gasit nimic
de acea am postat aici poate stie cineva unde ar trebuii sa caut .
-
QUINTILIAN

Traducând cele 2 inscripții (cu ajutorul unei prietene):Romeo RHD scrie:detin acest token german este din aur 22 k -4,1 g- 20 mm diametru verificat la bijutier
Multumesc anticipat
pe prima foto scrie: orașul romantic din Evul Mediu
pe foto 2 scrie: porumbelul (porumbeii?) din porasul Rothenburg
este posibil sa fie vorba ori despre un jeton dedicat porumbeilor, sau de ce nu....indrăgostiților ce ajung in vizită în oras. Cât despre an sau valoare nu vă pot ajuta. PĂREREA MEA...
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
-
Diana_doamna

In poza 2 scrie doar "orasul Rothenburg ob der Tauber", nu e vorba despre niciun porumbel, asa se numeste acel oras (stiu fiindca am stat acolo trei luni), Tauber fiind un rau care trece prin oras, tot asa cum Dambovita trece prin Bucuresti. Cel mai mult mi-a placut acolo faptul ca au un magazin in care se gasesc numai si numai produse pentru Craciun si este deschis tot anul. Evident ca este vizitat cu precadere de turisti, dar si de localnici care-si cumpara de acolo in orice zi din an turta dulce si alte dulciuri care altminteri s-ar gasi in magazine doar in preajma Craciunului.
Din pacate confirm ca este o medalie turistica germana din cupru aurit.
Cat despre evaluarea la bijutier din pacate mi s-a intamplat si in alte tari sa cumpar monede expertizate la bijutier si sa fie de fapt doar placate.
Singura metoda e cea a determinarii densitatii . Din pacate cam nici un bijutier nu practica asa ca ............ Da cu pila si aplica acid.
Cat despre evaluarea la bijutier din pacate mi s-a intamplat si in alte tari sa cumpar monede expertizate la bijutier si sa fie de fapt doar placate.
Singura metoda e cea a determinarii densitatii . Din pacate cam nici un bijutier nu practica asa ca ............ Da cu pila si aplica acid.
-
kommodore_ss

Pai in starea in care este credeati ca primiti mai mult decat valoarea aurului?Romeo RHD scrie:da e bijutier a dat-o pe piatra,dat cu pila pe ea si pus acid inclusiv pe ea. imi dadea 500 ron pe loc (valoarea aurului)daca eram dispus sa o vand, e un pik indoita si nu am curatat-o
Trebuia sa acceptati daca chiar v-a oferit 500 lei.
eu speram sa valoreze ceva ca si piesakommodore_ss scrie:Pai in starea in care este credeati ca primiti mai mult decat valoarea aurului?Romeo RHD scrie:da e bijutier a dat-o pe piatra,dat cu pila pe ea si pus acid inclusiv pe ea. imi dadea 500 ron pe loc (valoarea aurului)daca eram dispus sa o vand, e un pik indoita si nu am curatat-o
Trebuia sa acceptati daca chiar v-a oferit 500 lei.
ma gandeam poate o dau la schimb cu vre-un 20 lei Carol 1
presupun ca nu se fac jetoane din aur asa des
negasind pe net nimik despre el ar trebuii sa fie ceva editie limitata
poate cineva sa ma indrume spre un site cu vre-un catalog cu jetoane germane
???
cam ce sa gasit pana acum despre acest jetonRomeo RHD scrie:detin acest token german este din aur 22 k -4,01 g- 20 mm diametru verificat la bijutier
Multumesc anticipat
http://www.artfact.com/auction-lot/anha ... 703bb92334
http://www.allnumis.com/token/germany/r ... uber-17855
-
kommodore_ss

http://www.artfact.com/auction-lot/anha ... 703bb92334jones2m scrie:Din pacate confirm ca este o medalie turistica germana din cupru aurit.
cred ca ar fi bine sa schimbati expresia din CONFIRM in PRESUPUN (a da cu parerea)
-
kommodore_ss

da am postat si acolo acum vre-o saptamana si se pare ca sau informat mai bine si au gasit si ei cate ceva despre Jeton ( token )kommodore_ss scrie:Poza de pe allnumis e chiar cea postata de dvs.
cum spuneam nu am curatat-o inca si e si un pic indoita
si bijutierul a dat cu pila pe ea si a pus acid
deci materilul e aur sigur
pe mine ma intereseaza anul ,tirajul, valoarea in aceasta stare
am sa adaug poze cu ea curatata