5 lei 1881 Rege G lat

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
kommodore_ss

5 lei 1881 Rege G lat

Mesaj de kommodore_ss »

Buna seara.
Cat valoreaza aceasta moneda?
A fost agatata (se vede si in poza) dar nu arata rau, doar ca nu mai are zimtii pe muchie in zona aceea.

Alta intrebare: Mai am una identica mult mai frumoasa, cu G ingust dar are KULLRICH scris mai in stanga, diferit de aceasta care il are scris pe centru. Ce varietate este asta?

Mersi
Fişiere ataşate
Scan - .jpg
Scan - .jpg (489.21 KiB) Vizualizat de 9232 ori
Scan - _0001.jpg
Scan - _0001.jpg (467.75 KiB) Vizualizat de 9232 ori
capa

Mesaj de capa »

Variantele cu G lat, respectiv g ingust au semnatura gravorului in zone diferite sub efigie.

Dupa parerea mea, defectul de pe muchie e major, si aduce piesa la valoarea argintului + putin, adica vreo 60 lei. Fara acel defect, cred ca ar fi fost undeva intre 80 si 90 lei.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
alegsandru
*
*

Mesaj de alegsandru »

capa scrie:Variantele cu G lat, respectiv g ingust au semnatura gravorului in zone diferite sub efigie.

Dupa parerea mea, defectul de pe muchie e major, si aduce piesa la valoarea argintului + putin, adica vreo 60 lei. Fara acel defect, cred ca ar fi fost undeva intre 80 si 90 lei.
Domnule Capa,vreti sa spuneti ca daca ia un baros si ciomageste bine moneda aia,dumneavoastra i-ati oferi aceeasi suma cu cea oferita pe ea in starea din momentul de fata ?
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Da, din pacate din nou cred ca exista tendinta sa se coboare preturile.
Am estimat mai inainte pe forum un 5 lei 1881 domnul gaurit la 70 lei, si acum aceasta este estimata la 60 lei.
Sa nu uitam ca are un tiraj de 500,000 exemplare.
Moneda am vandut-o cu un pret aproape triplu de cel estimat.
Se poate inchide multumesc.
badin19

Mesaj de badin19 »

alegsandru scrie:
capa scrie:Variantele cu G lat, respectiv g ingust au semnatura gravorului in zone diferite sub efigie.

Domnule Capa,vreti sa spuneti ca daca ia un baros si ciomageste bine moneda aia,dumneavoastra i-ati oferi aceeasi suma cu cea oferita pe ea in starea din momentul de fata ?
Sunt anumite operatiuni care facute unei monede aceasta isi pierde valoarea numismatica.
Divide et impera
alegsandru
*
*

Mesaj de alegsandru »

badin19 scrie:
alegsandru scrie:

Sunt anumite operatiuni care facute unei monede aceasta isi pierde valoarea numismatica.
Pai si o margine putin alterata (amplificata mult de zoom) aduce o moneda la valoarea metalulu+10 lei chiar daca aceasta are o patina buna,restul monedei e perfect vizibil iar tirajul este unul destul de bun.Moneda nu avea nici gaura in ea nici rupta in 2 nu era.
Oricum nu sunt eu avocatul nimanui,doar ca mi s-a parut o exagerare.
Recomandabil ar fi pentru cine vrea sa obtina o valoare normala sau chiar si profit sa vanda pe ebay nu in Romania.
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Ca sa nu deschid alt subiect.
Cam ce pret spuneti pentru aceste doua monede:
Fişiere ataşate
Scan -  (1500x504).jpg
Scan - (1500x504).jpg (386.84 KiB) Vizualizat de 9098 ori
Scan - _0001 (1500x525).jpg
Scan - _0001 (1500x525).jpg (390.9 KiB) Vizualizat de 9098 ori
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Domnule kommodore,cand eram incepator am dat 100 lei pe o suta londra zgariata binr. Am luat moneda dupa criteriul "pe asta nu o am".Am vandut-o dupa cateva luni cu 40 lei.Daca cineva a dat de trei ori pretul estimat nu inseamna ca moneda de 5 lei facea azaz ci inseamna ca cineva a luat teapa ca nu se pricepe.Peste 100 lei pe acest 5 lei e o aberatie care nici nu ar trebui discutata.In ce priveste monedele de 2 lei-cam 30-35 lei.Asta nu inseamna ca nu se pot gasi fraieri care sa dea si dublu fata sa creasca insa asta valoarea monedelor.
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Aveti un catalog Krause? De preferabil 2013? Sa vedeti preturile?
Sau macar pe okazii v-ati uitat?
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Daca e vorba de moneda de 5 lei, nu cred ca are vreun catalog pret pentru F/VF prins care nu mai este nici cat un VG cinstit.Daca e vorba despre monedele de 2 lei,am si eu o intrebare.Daca in Krausse la VF scrie 1000$ dar in targ gasiti cu 30 lei,care e pretul pe care credeti ca o sa il obtineti?In ce priveste moneda de 5 lei revin si sustin ca cel care a dat peste 100 lei a facut o tampenie si a luat teapa.Nici o indoiala aici si semnez cu convingere aceasta opinie:GS.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Monedele de 2 lei 1914, spre deosebire de 2 lei 1910, 1911 sau 1912 nu au valoare pe piata romaneasca decit in stare UNC. nu e cazul la nici una din cele doua de mai sus, asa ca...
Explicatia e simpla: majoritatea nu au circulat, fiind tezaurizate datorita inceperii razboiului. Cam ca si 500 lei 1941 sau 500 lei 1944, care de asemenea au o oarecare valoare numismatica doar in UNC.
Poate in strainatate convingeti pe cineva sa dea pe ele cit scrie in Krause. Dar in cazul asta trebuie sa cereti evaluari de pret pe forumuri straine. La noi... apropo: este cineva pe forum care nu are 1 si 2 lei 1914 UNC? La orice tirg se gasesc cu zecile.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Dle kommodore_ss, v-ati ales gresit sectiunea. Aici nu se identifica si nici nu se estimeaza preturi. Topicul va fi mutat la identificari.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns