monede si bancnote vechi, rog o parere
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
monede si bancnote vechi, rog o parere
Am intrat in posesia mai multor monede si bancnote vechi, nu stiu daca vreuna ar prezenta vreo importanta /valoare deosebita, va rog sa ma orientati putin. Multumesc.
https://picasaweb.google.com/1016962570 ... oteVechi02
https://picasaweb.google.com/1016962570 ... oteVechi02
-
kommodore_ss

Nu inteleg la ce va referiti cand spuneti ''asa.....bcristi_g scrie:Daca taceati era perfect!Asa.......bMateiciuc scrie:Fara sa le analizez prea mult nu face mai mult de 100 EUR
Daca bancnotele ar fi fost UNC (necirculate) pretul ar fi fost mai mare.
Veniti cu argumete clare sa inteleg ce vreti sa ziceti nu cu ''......b''
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Timis scrie:tinand cont ca aveti loturi si de piese UNC
Puteti sa-mi spuneti care sunt aceste loturi UNC?....eu vad un singur lot (50 lei 1966 si care are colturile rotunjite).Uitandu-ma mai atent am observat ca in acest lot nu sunt doar patru bancnote,sunt mai multe. Dar asta nu-mi schimba prea mult opinia pentru ca niciuna din bancnotele colegului domino nu pot fi gradate UNC. Atat timp cat o bancnota are colturile rotunjite ea nu mai poate fi gradata UNC.
Iar monedele romanesti le gasiti in orice talcioc la doar cativa EURO.
S-au cam dus acele vremuri domnule Mateiciuc! Acum 3-4 ani la Sutu erai rugat sa cumperi leul 1910, 1911, 1912, 1914 la 10 lei bucata...pe alese. Sau 2 lei 1914 (adevarat des intalnite) UNC la 15 lei. Acum nu stiu daca mai gasesti undeva la aceste preturi, poate doar chilipiruri. Revenind la solicitarea colegului nostru, strict opinia mea: bancnotele de 50 lei 1966 arata foarte bine (nu sunt UNC perfect) iar pretul se poate situa undeva in jur de 20-25 lei (depinde si cat de repede vrei sa scapi de ele); restul din 1966 intre 5-15 lei; cele din 1952 sunt si ele cautate mai ales 10 si 25 lei. Interes mai prezinta bancnota de 20 lei si de 5 lei. Restul de la 2-3 lei pana la maxim 20. Pentru monede cu 70% argint eu mai mult de 2 lei per gram nu as plati.Mateiciuc scrie:Timis scrie:tinand cont ca aveti loturi si de piese UNC
Puteti sa-mi spuneti care sunt aceste loturi UNC?....eu vad un singur lot (50 lei 1966 si care are colturile rotunjite).Uitandu-ma mai atent am observat ca in acest lot nu sunt doar patru bancnote,sunt mai multe. Dar asta nu-mi schimba prea mult opinia pentru ca niciuna din bancnotele colegului domino nu pot fi gradate UNC. Atat timp cat o bancnota are colturile rotunjite ea nu mai poate fi gradata UNC.
Iar monedele romanesti le gasiti in orice talcioc la doar cativa EURO.
Numai bine.
cirligb scrie:
S-au cam dus acele vremuri domnule Mateiciuc! Acum 3-4 ani la Sutu erai rugat sa cumperi leul 1910, 1911, 1912, 1914 la 10 lei bucata...pe alese. Sau 2 lei 1914 (adevarat des intalnite) UNC la 15 lei. Acum nu stiu daca mai gasesti undeva la aceste preturi, poate doar chilipiruri.
Stimate domn carligb,
eu mi-am dat cu parere,nu am obligat pe nimeni sa ma ascute si nici nu-mi permit sa zic la cineva sa taca (asa cum a facut-o un coleg ''inteligent'' pe acest forum).Am mai spus-o si in trecut,acesta este un forum si oricine are dreptul sa-si spuna parerea.Ca sa fiu mai bine inteles, va pot spune ca nu mai colectionez de circa doi ani bancnote iar frumoasa mea colectie de monede momentan este pe piata.Deci sunt foarte fericit sa va aud ca nu mai sunt acele vremuri si acele preturi.
Va doresc o seara frumoasa.
B-ul era ramas de la bleah,asta fiind senzatia dupa ce am citit evaluarea dvs.Ceva de genul''nu stiu ce e dar stiu cit e''.Punct.Mateiciuc scrie:Nu inteleg la ce va referiti cand spuneti ''asa.....bcristi_g scrie:Daca taceati era perfect!Asa.......bMateiciuc scrie:Fara sa le analizez prea mult nu face mai mult de 100 EUR
Daca bancnotele ar fi fost UNC (necirculate) pretul ar fi fost mai mare.
Veniti cu argumete clare sa inteleg ce vreti sa ziceti nu cu ''......b''
Sunt 45 de serii consecutive din bancnotele de 50 de lei 1966 (deci clar nu au circulat). M-am uitat mai cu atentie la ele, sincer nu vad unde sunt colturile rotunjite, am facut un scan uneia dintre bancnotele din mijloc - poate se vede mai bine.
- Fişiere ataşate
-
- 50 lei 1966 001.jpg (127.89 KiB) Vizualizat de 14862 ori
Am aruncat un ochi si pe e-bay...interesante preturi, in orice caz, mult diferite de cele vehiculate aici.
Un exemplu, bancnota de 25 de lei, 1952, cu seria albastra (stare circulata, asa cum am eu, 3 bucati), se vinde (se cere, e adevarat, nu stiu daca cineva si ofera atat!), cu 119 dolari/bucata.
De asemenea, bancnota de 20 de lei (fara an inscris pe ea, ~1947-1950), pe care o am in stare foarte buna (necirculata) are un pret de 90dolari...
Un exemplu, bancnota de 25 de lei, 1952, cu seria albastra (stare circulata, asa cum am eu, 3 bucati), se vinde (se cere, e adevarat, nu stiu daca cineva si ofera atat!), cu 119 dolari/bucata.
De asemenea, bancnota de 20 de lei (fara an inscris pe ea, ~1947-1950), pe care o am in stare foarte buna (necirculata) are un pret de 90dolari...