Identificare/Evaluare moneda veche. Multumesc
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Identificare/Evaluare moneda veche. Multumesc
Am cautat pe internet si nu am gasit exact aceasta moneda. Daca ma poate lamuri cineva va rog.
- Fişiere ataşate
-
- Image.jpg (347.34 KiB) Vizualizat de 11277 ori
- marcus aurelius

In primul rind ar trebui sa mergeti cu moneda la muzeu pentru includerea in patrimoniul national. Asta inseamna ca cei de acolo o vor lua in evidenta. In cazul in care veti dori sa o vindeti, o veti putea face doar pe teritoriul Romaniei, cu anuntarea schimbarii proprietarului. Totodata, statul roman are dreptul de preemptiune, adica de a cumpara el moneda in cazul in care expertii de acolo decid ca este o piesa de mare importanta. Cititi putina legislatie inainte de a va decide ce faceti cu moneda. Nu e de joaca cu patrimoniul national.
http://www.dreptonline.ro/legislatie/le ... 2_2000.php
http://www.dreptonline.ro/legislatie/le ... 2_2000.php
-
george_s321

Fara sa ma pricep la antice o sa ma bag si eu in discutie ca mi se pare ca raspunsurile nu l-au lamurit.In mod normal nu este legal sa vanda moneda fara sa aiba o justificare in ce priveste provenienta ei si pretul pe care il poate obtine este cel pe care il poate plati un amator dispus sa riste niste complicatii.
Daca am inteles eu din raspunsuri:moneda face mult,dar riscurile sunt mari si e cam greu de gasit persoana care sa plateasca suma mare pe o moneda cu probleme posibile.
Daca am inteles eu din raspunsuri:moneda face mult,dar riscurile sunt mari si e cam greu de gasit persoana care sa plateasca suma mare pe o moneda cu probleme posibile.
Re: Multumesc
Ce ar trebui retinut din raspunsuri:
simaky scrie:e o moneda rara, de patrimoniu.
banivechi scrie:Nu e de joaca cu patrimoniul national.
george_s321 scrie:Pretul pe care il poate obtine este cel pe care il poate plati un amator dispus sa riste niste complicatii.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
-
cartelcoserv