Merita ?

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
DUBY
**
**

Merita ?

Mesaj de DUBY »

Acest lot de 9 monede vor ajunge in jurul pretului de 120 ron . Intrebarea mea este : merita aceasta suma aceste monede ? scuze pentru calitatea imaginii.Multumesc anticipat pentru ajutor
Fişiere ataşate
lot.jpg
lot.jpg (19.12 KiB) Vizualizat de 8275 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Este de pe okazii, nu? Eu ma indoiesc ca o sa ajunga la 120 lei.
DUBY
**
**

lot monede

Mesaj de DUBY »

Cred ca o sa ajunga deoarece asa s-a intamplat si cu inca un lot asemanator.Acum vine si intrebarea.Credeti ca exista o piesa sau mai multe speciale in acest lot pentru a fi investitia justificata?E vreo moneda aparte ?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

E greu sa-ti dai cu parerea in locul altuia, si mai ales cand e vorba de okazii (si n-ai vrea sa intri in conflict cu nimeni :D). Depinde de tine, de ce anume ai in colectie, de unde ai ajuns cu standardul de calitate, de cati bani dispui, de cat de atras esti cu adevarat de monede. Ma-ntelegi? Nu cere raspunsurile pe care trebuie sa ti le dai singur. Oricum daca imparti 120 la 9 vei obtine ceva mai mult de 13 lei pe moneda ceea ce este conform pretului lor corect. Nimeni n-a inceput colectia avand resurse nelimitate si tintind numai catre monede VF sau XF (la antice). Multi colectionari au cea mai mare parte dintre monede departe de un standard de calitate foarte mare. Numai ca ele se inlocuiesc in timp una cate una cu altele mai bune. La inceput trebuie studiu (si de fapt tot timpul).
PRONUMISMATICA
Site Admin

Poza nu e prea clara deloc, dar mi se pare ca nu vad nimic deosebit, niste Constantini, un Liciniu, o moneda coloniala si 2 piese distruse complet. De aceea zic, ca nu cred sa ajunga la 120 lei. Gabi tu ce zici?

Dar s-au mai intamplat minuni, am vazut un bronz comun din sec. IV care a ajuns la vreo 150 lei in final pe okazii. Nu era nimic deosebit, atat doar ca avea o patina foarte frumoasa.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Asa de incet merge netul la mine ca atunci cand am inceput sa scriu raspunsul meu, raspunsul tau Gabi inca nu era aici :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

E drept, daca ma intrebi pe mine eu n-as mai da banii astia pe lotul asta. Dar daca ma intrebai la inceput, cred ca da :D Depinde de fiecare dupa cum am zis. Eu n-am mai achizitionat demult, cred ca in primavara la Sutzu mai am sanse :)
Scrie răspuns