Buna ziua,
Imi puteti spune va rog care ar fi explicatia pentru "moneda" din pozele atasate? Este o combinatie 5 Shillings Africa de sud/1 Sol Peru. Aparea la vanzare ca moneda 5 Shillings, dar proprietarul mi-a atras atentia ca moneda pare sa fie facuta din doua jumatati.
Va multumesc.
Razvan
Identificare sursa moneda (?)
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
laurentiu c

Re: Identificare sursa moneda (?)
Este o facatura ! Nu are nimic de-a face una cu cealalta .Chestia (moneda) in cauza are cu siguranta diametrul unei monede autentice, o greutate de maxim 18 grame si inclin sa cred ca NU este atrasa de magnet. Am mai vazut o ciudatenie de genul asta - Shillings Ghana cuplata cu Peso Cuba 
laurentiu c
A incurcat chinezu' matritele. 
Sper ca nu ati dat prea mult pe ea.
Astfel de ciudatenii apar din ce in ce mai des in ultimii ani.
Eu am primit cadou un set de vreo 20 de monede "dolari americani"... pe care persoana respectiva a dat ENORM.
Unul din ei are si o inscriptie in chineza sub portretul lui Thomas Jefferson (parca).
Astfel de ciudatenii apar din ce in ce mai des in ultimii ani.
Eu am primit cadou un set de vreo 20 de monede "dolari americani"... pe care persoana respectiva a dat ENORM.
Unul din ei are si o inscriptie in chineza sub portretul lui Thomas Jefferson (parca).
S-a rezolvat misterul. "Moneda" se numeste "moneda magicianului" si este exact ceea ce se vede in poze: doua monede diferite taiate si apoi lipite (?) una de alta. Taietura se poate observa cica pe muchie, dar eu sincer nu o vad.
Nu am cumparat-o
, am vazut doar pozele si am fost curios sa aflu la ce ma uit
.
Daca va intereseaza, gasiti pe ebay si alte astfel de piese, cautati "magician coin".
O seara buna,
Razvan
Nu am cumparat-o
Daca va intereseaza, gasiti pe ebay si alte astfel de piese, cautati "magician coin".
O seara buna,
Razvan