Buna seara . Am o rugaminte. de a ma ajuta daca este posibil de identificat piesa ce recent am găsit-o -ce este -un jeton ? Dupa cite am gasit (cit a fost de posibil) -SPRE ȘARJE -poate avea o legatura cu statuie din Iași -Monumentul Eroilor Diviziei -2a Cavalerie inaugurat pe 29 mai 1927 ?
diam.-18 мм.-unifață. Mulțumesc mult .
IDENTIFICARE
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
Valeriu-61

IDENTIFICARE
- Fişiere ataşate
-
- DSCN6203.JPG (120.92 KiB) Vizualizat de 4569 ori
-
Valeriu-61

Re: IDENTIFICARE
Buna ziua -Domnilor poate totuș știe cineva -cînd și pentru ce este aceasta piesa
Eu am 2 ipoteze :
1. Este o realizare privata asupravietuitorilor unei sarje din primul razboi mondial ( fie sarja de la Prunaru fie cea de la Robanesti) realizata cu ocazia unei intalniri de comemorare. Am vazut una asemanatoare intitulata "Frontul Marasesti".
2. Este o medalie populara, intr-o varianta mai ieftina, distribuita cu ocazia dezvelirii monumentului din Iasi.
1. Este o realizare privata asupravietuitorilor unei sarje din primul razboi mondial ( fie sarja de la Prunaru fie cea de la Robanesti) realizata cu ocazia unei intalniri de comemorare. Am vazut una asemanatoare intitulata "Frontul Marasesti".
2. Este o medalie populara, intr-o varianta mai ieftina, distribuita cu ocazia dezvelirii monumentului din Iasi.
-
Valeriu-61

Multumesc mult pentru raspuns