5 lei 1881 6 stele 5 raze

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Leopold.Thaler

5 lei 1881 6 stele 5 raze

Mesaj de Leopold.Thaler »

Buna seara,

Cat de rara considerati aceasta piesa? Cam care este o evaluare corecta a pretului ?
https://www.okazii.ro/5-lei-1881-6-stele-rar-a186650045

Este cu 6 stele 5 raze
.
ambr0zie

Re: 5 lei 1881 6 stele 5 raze

Mesaj de ambr0zie »

Buna seara,
Din ce stiu eu aceasta varianta nu e extrem de rara.

Rare sunt 6 stele cu 6 raze si varianta cu a cincea stea intoarsa

http://www.forum-numismatic.com/viewtop ... f=3&t=8092

Moneda este frumoasa (eu ma abtin de la gradari), dar nu cred ca se va ajunge la pretul blitz, mi se pare exagerat.

-edit - acum am vazut ca licitatia e pe sfarsite.

-edit 2- felicitari castigatorului, mai ales daca e "de-al nostru", dar mie imi pare un pret foarte mare.

Mesaj de Leopold.Thaler »

Buna seara,

Am primit informatii mai mult decat suficiente de la un membru al forum-ului pe privat. Un coleg foarte bine documentat in aceasta meserie.
Aveti dreptate , daca era 6 stele 6 raze atunci probabil erau mai multi interesati de piesa. Si eu am fost interesat pana cand am aflat ca este cu 5 raze.
.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca era 6 stele 6 raze atunci pretul final depasea 1000EUR.
ambr0zie

Mesaj de ambr0zie »

Corect, si probabil relieful ar fi fost mai slab.
Eu ii urez cumparatorului sa se bucure de ea, dar mie tot mi se pare prea mare pretul.

Mesaj de capa »

ambr0zie scrie: mie tot mi se pare prea mare pretul.
În baza a ce?
Cunoașteți alte tranzacții sau piese oferite spre vânzare în stări similare la prețuri mai mici?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
leonard

Mesaj de leonard »

Atat timp cat pretul a fost obtinut intr-o licitatie ,acesta este pretul monedei.Ca este mare ca este mic nu are rost sa discutam.
ambr0zie

Mesaj de ambr0zie »

E o parere personala, nu e nevoie sa sariti.

Eu am felicitat castigatorul, dac-o fi de pe forum cu atat mai bine.

Un 5 lei 81 6 stele 5 raze in VF nu face pentru mine 200 de euro, nu judec pe cel care da.

O piesa mai rara din ce stiu eu:
https://www.okazii.ro/5-lei-1881-piesa- ... a186129737

Ca fapt divers nu demult era pe forum un 5 lei 84, poate un pic mai slab ca stare dar mai rar ca an, si s-a dat pe mai putin din ce stiu eu.

Mesaj de capa »

ambr0zie scrie:E o parere personala, nu e nevoie sa sariti.

Eu am felicitat castigatorul, dac-o fi de pe forum cu atat mai bine.

Un 5 lei 81 6 stele 5 raze in VF nu face pentru mine 200 de euro, nu judec pe cel care da.

O piesa mai rara din ce stiu eu:
https://www.okazii.ro/5-lei-1881-piesa- ... a186129737

Ca fapt divers nu demult era pe forum un 5 lei 84, poate un pic mai slab ca stare dar mai rar ca an, si s-a dat pe mai putin din ce stiu eu.
Multe pareri personale neargumentate. Poate pe multi i-ar interesa mai mult argumentele decat simtirile pe care le aveti.

'sariti'? Nu 'sarim', vrem sa intelegem, asa ca intrebam. E deranj?

De ce e mai rara piesa anonima din link? (5 lei 1881 dar nu se specifica cum arata stelele de pe margine, probabil 5s5r)

De ce e mai rar 5 lei 1884 decat 5 lei 1881 6s5r? Cum adica mai rar ca an? La 5 lei 1881 avem 8 tipuri. Cu care comparam 5 lei 1884?
ambr0zie

Mesaj de ambr0zie »

Nu e deranj deloc, dar eu am spus parerea mea personala, din ce am urmarit eu in ultimii ani vazand ce apare si ce se vinde. Daca nu sunteti de acord, e OK.

Daca citeati intrebarile de la piesa anonima, vedeati ca vanzatorul a specificat si tipul: 5s5r

Din ce stiu eu (si repet, din ce stiu eu) 5 lei 1884 e mai rar decat 81 6s5r. Cred ca se subintelegea.
Nu vad rostul discutiei - eu n-as fi dat atat, sunt sigur ca sunt destui care au parerea asta, iar dvs si altii probabil aveti alta. De aia e forum.

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Dupa parerea mea, moneda este terminata si chestia cu 6 stele nu justifica pretul realizat.
Este f. tocita, curatata mecanic, ca apoi sa sa se intinda cu o pensula tinctura, care trebuia sa dea tenta de patina.
Eu as spune ca pretul este rezultatul la doua posibilitati :
1. Cativa prieteni au pus umarul si s-a ajuns la acest pret de referinta, pentru licitatiile urmatoare
2. Colectionarul , care ar fi castigat piesa, a citit 6 stele si a inteles 6 raze.
Curiosity Killed The Cat !
capa

Mesaj de capa »

Cristian Ciuplea scrie:Dupa parerea mea, moneda este terminata si chestia cu 6 stele nu justifica pretul realizat.
Este f. tocita, curatata mecanic, ca apoi sa sa se intinda cu o pensula tinctura, care trebuia sa dea tenta de patina.
Eu as spune ca pretul este rezultatul la doua posibilitati :
1. Cativa prieteni au pus umarul si s-a ajuns la acest pret de referinta, pentru licitatiile urmatoare
2. Colectionarul , care ar fi castigat piesa, a citit 6 stele si a inteles 6 raze.
Cristian, posibil, dar nu cred. In 8 ani de urmarit cu atentie piata, numar pe degetele de la o singura mana piesele 6s5r cu detalii mai bune decat asta. 5s5r am vazut multe, destule dintre ele si cu ceva luciu de batere.
Sigur, calitatea e tot jenanta in comparatie cu ce poti gasi la 5 lei 1880 sau 1883, dar nu despre asta e vorba. 2 bani 1881 usor corodata cu detalii VF/XF poate sa faca si ea pretul asta si tot saiba e.

Colegul care crede ca nu e rara probabil ca a vazut multe piese G, VG, F, asa cum si leu 76 cu putin efort aduni 5-6 pe an, ce-i drept, nu se mai distinge nominalul, dar tot leu 76 ar fi.

De 5 lei 1884 ce sa mai zic, sunt deja nu stiu cate MS-uri pe la PCGS/NGC.
Cristian Ciuplea

Noi stim ca se poate lua si o "stea pe o raza " la ca. 100,-
Si steaua pe o raza este mult mai rara, chiar daca la prima vedere relieful la "6 stele " pare mai bun.
Dar aici intervin si alte probleme, lovituri adanci, cuib de zgarieturi clare, dar si chestia cu patinarea, care trebuia sa ascunda luciul de frecare.
Moneda arata, pt. mine, foarte urat, cu acea matuire nenaturala.

Recunosc ca nu am tinut in mana un 5 lei 1884 in UNC, de un MS 63 nici pomeneala.
Am ramas tablou cand am citit ca exista si MS-uri americane la 84.
M-as bucura sa primesc pe privat sau sa fie postate aici 1-2 piese deosebite.
Multumesc anticipat !
capa

Mesaj de capa »

Cristian Ciuplea scrie:Noi stim ca se poate lua si o "stea pe o raza " la ca. 100,-
Si steaua pe o raza este mult mai rara, chiar daca la prima vedere relieful la "6 stele " pare mai bun.
Dar aici intervin si alte probleme, lovituri adanci, cuib de zgarieturi clare, dar si chestia cu patinarea, care trebuia sa ascunda luciul de frecare.
Moneda arata, pt. mine, foarte urat, cu acea matuire nenaturala.

Recunosc ca nu am tinut in mana un 5 lei 1884 in UNC, de un MS 63 nici pomeneala.
Am ramas tablou cand am citit ca exista si MS-uri americane la 84.
M-as bucura sa primesc pe privat sau sa fie postate aici 1-2 piese deosebite.
Multumesc anticipat !
http://db.stevealbum.com/php/lot_auc.ph ... 284&lang=1
Cristian Ciuplea

Multumesc, o piesa foarte frumoasa si aparte !
Aveam si eu poze la ea, dar mai mici.
Aversul UNC, dar reversul este de dat jos cu palaria.
Am senzatia ca aici este vorba de o bataie cu matrite proaspete, adica un fel de Heaton 1867.
Scrie răspuns