Rog identificare monedele din imagine!
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- BAIDA DORU

adevar
Si la Iasi la targul care s-a incheiat am vazut foarte multe monede din alea care emita raritatile si la un pret de numai 5 ron,pacat case umple tara cu atatea rebateri
Re: adevar
Este plina lumea, in tara doar acum incep sa intre.pysy1984 scrie:Si la Iasi la targul care s-a incheiat am vazut foarte multe monede din alea care emita raritatile si la un pret de numai 5 ron,pacat case umple tara cu atatea rebateri
Cred ca trebuie facuta diferenta dintre rebateri si falsuri. Rebaterile (restrike) sunt monede care sunt emise in mod legal si care sunt identice cu originalul, acelasi material, acelasi design, uneori aceeasi matrita, doar ca sunt emise in timp dupa anul care apare pe moneda. De exemplu talerul Mariei Theresia, care doua sute de ani dupa 1780 a tot fost rebatut.
Falsurile apar in conditii nelegale, ele nu sunt emise de nici o monetarie de stat sau privata cu acte in regula. Sunt confectionate din materiale diferite decat originalele si prelucrate pentru a semana cu moneda originala, a crea confuzie si a fi vanduta ca original.
In USA, ca si Canada de altfel. legea federala interzice comertul cu monede contrafacute. Si atunci ele se duc in Romania sau alte locuri unde nu este o lege in sensul asta, sau este dar nu se aplica.