Bancnota 5 dolari canadieni falsa?

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

amonra

Mesaj de amonra »

:|
V-am spus sursa .Oricum, pe moment am fost socat. Credeam ca asa ceva nu se accepta deloc . Inca sa mai faci si plati cu ei...
Pecunia non olet.
Maritud77

Mesaj de Maritud77 »

Poate că băncile aplică pentru dolarii canadieni aceeaşi regulă ca şi pentru cei americani: deşi in S.U.A. circulă bancnote de la 1800, in Romania se schimbă doar emisiuni de după 2002.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Maritud77 scrie:Poate că băncile aplică pentru dolarii canadieni aceeaşi regulă ca şi pentru cei americani: deşi in S.U.A. circulă bancnote de la 1800, in Romania se schimbă doar emisiuni de după 2002.
In SUA nu a existat denominare sau reforma monetara :D
Maritud77

Mesaj de Maritud77 »

vlahul scrie:In SUA nu a existat denominare sau reforma monetara :D
Aveţi dreptate, eu am spus doar că in Romania nu poţi schimba bancnote mai vechi de 2002.
Cu multă stimă.
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

vlahul scrie:
Maritud77 scrie:Poate că băncile aplică pentru dolarii canadieni aceeaşi regulă ca şi pentru cei americani: deşi in S.U.A. circulă bancnote de la 1800, in Romania se schimbă doar emisiuni de după 2002.
din cate stiu, in franta a fost cea din 1961. cu toate acestea, emisiunile din anii 1940 si 1950 sunt inca acceptate de banca frantei. pot fi schimbate la un curs prestabilit
banivechi

Mesaj de banivechi »

stefan vasilita scrie:
vlahul scrie:
din cate stiu, in franta a fost cea din 1961. cu toate acestea, emisiunile din anii 1940 si 1950 sunt inca acceptate de banca frantei. pot fi schimbate la un curs prestabilit
Singurele bancnote (7 tipuri) care mai sint inca preschimbabile la Banca Frantei le gasiti aici:
http://www.banque-france.fr/fr/instit/d ... 040217.htm
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

banivechi scrie:
stefan vasilita scrie:
vlahul scrie: In SUA nu a existat denominare sau reforma monetara :D
Singurele bancnote (7 tipuri) care mai sint inca preschimbabile la Banca Frantei le gasiti aici:
http://www.banque-france.fr/fr/instit/d ... 040217.htm
inseamna ca inf. mea e mai veche. oricum, pana la o data relativ recenta, se puteau schimba aceste bancnote.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Asta este o politica proprie fiecarei banci nationale ;)
Iar sa comparam situatia Romaniei cu cea a Frantei sau a S.U.A. e putin cam ...
S.U.A. nu au suferit schimbari de sistem social, iar schimbarile facute bancnotelor au fost in scopul de a ingreuna munca falsificatorilor.
Lauri2008
**
**

Mesaj de Lauri2008 »

Confirm si eu ca bancnota este legala, se vad clar ''punctele'' ce o disting de o asa zisa bancnota falsa. Binenteles, trebuie si sa stii ce sa cauti la o asemenea bancnota in termen de incriptii de securitate. Exemplu: aici se observ cele 6 puncte in coltul drept/sus, este vorba de limbajul persoanelor cu handicap vizual.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Din cate stiu si Germania schimba marcile pe termen nelimitat.Daca nu ma insel la fel procedeaza si Austria cu schillingi.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Lauri2008 scrie:Confirm si eu ca bancnota este legala, se vad clar ''punctele'' ce o disting de o asa zisa bancnota falsa. Binenteles, trebuie si sa stii ce sa cauti la o asemenea bancnota in termen de incriptii de securitate. Exemplu: aici se observ cele 6 puncte in coltul drept/sus, este vorba de limbajul persoanelor cu handicap vizual.
Problema era daca nu cumva e falsa :) (la modul copie dupa una originala) Ceea ce nu poate fi determinat fara vizualizare sub o anumita lumina.
Scrie răspuns