identificare moneda

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

denarius
**
**

Mesaj de denarius »

@ iancu_ydh : daca intentionezi sa mergi in acel loc cu un detector de metale, informeaza-te foarte bine despre regimul juridic al acelui teren ,daca este sau nu sit arheologic protejat de lege. Deasemenea documenteaza-te cu privire la Legea Protectiei Patrimoniului National care reglementeaza si problema detectoarelor de metal. Daca stai in limitele legii nu ai de ce sa te temi. Nu exista notiunea de "potential sit arheologic"!
Inca odata mare atentie la legislatie!
denarius
**
**

Mesaj de denarius »

@ cuburo83 : Prezenta mea pe acest forum se datoreaza faptului ca, desi ma pasioneaza numismatica, nu am cunostinte vaste in domeniu. Am venit aici ca sa cer sfaturi si sa invat de la cei cu experienta. Prin urmare nu ma "bag ca musca-n lapte" si sa dau altora informatii false rezultate din lipsa de cunostinte.
Cand vine vorba despre legile care reglementeaza detinerea si utilizarea detectoarelor de metal, va sfatuiesc sa imi urmati exemplul si daca nu stiti despre ce vorbiti, mai bine sa nu spuneti nimic. Legea este foarte clara si nu e nevoie sa "dam cu presupusul". Nu inteleg de unde ati luat ideea conform careia orice loc este un "posibil sit arheologic" [....] "deci detectia e ilegala". O prostie mai mare nu am auzit! Si oricum nu exista nicio logica in afirmatia d-voastra. Mergand pe o gandire ca aceasta, orice cetatean este un posibil infractor/criminal, doar pt faptul ca exista si atunci trebuie inchis!!! :(
In incheiere vreau doar sa remarc stilul in care ati facut comentariile de mai sus cu privire la detectoarele de metal in raport cu siturile arheologice: ati vorbit 100% ca si un muzeograf/arheolog. Ma insel sau intr-adevar sunteti un angajat al Ministerului Culturii, al vreunui muzeu, ca sa fiu mai concret!?
Fara suparare, informati-va si apoi dati sfaturi altora.
La revedere.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Detectia este ilegala doar in sit-urile care sunt inscrise in R.A.N. (Repertoriul Arheologic National), lista se poate consulta pe siteul CIMEC.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

@denarius afirmatia ca orice loc poate fi un sit arheologic este cat se poate de adevarata, asta nu inseamna ca si este. Mai ales ca zonele de locuire au continuitate. Ca exemplu, vedeti afirmatia conform careia dacii se impotrivesc construirii unei autostrazi... :)
Din cate stiu eu, folosirea unui detector de metale nu este interzisa, daca se obtine permis pentru acest lucru. Este interzisa folosirea acestuia in siturile arheologice declarate.
cristic
**
**

Mesaj de cristic »

Buna seara, sunt nou pe forum....am o moneda, nu stiu de unde este, nu stiu anul....ma puteti ajuta ?
Fişiere ataşate
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (76.1 KiB) Vizualizat de 8573 ori
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (75.43 KiB) Vizualizat de 8572 ori
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

cristic scrie:Buna seara, sunt nou pe forum....am o moneda, nu stiu de unde este, nu stiu anul....ma puteti ajuta ?
Pe viitor postati in sectiunea Identificare piese, preturi informative...
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Pare din Imperiul Otoman. Cautati pe Ottomancoins
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

mustafa al ii emisa la constantinopol, semn monetar ,,ayn" 1106 HA
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
galan razvan
nou in forum
nou in forum

Mesaj de galan razvan »

sunt nou in domeniu...as dori si eu niste detalii despre acesta moneda...
Fişiere ataşate
DSC00869.jpg
DSC00869.jpg (35.63 KiB) Vizualizat de 8369 ori
DSC00870.jpg
DSC00870.jpg (39.15 KiB) Vizualizat de 8369 ori
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

tot otomana, dar scanu e destul de intunecat. aceeasi recomandare de mai sus: ottomancoins. (.com parca)
galan razvan
nou in forum
nou in forum

Mesaj de galan razvan »

nu o gasesc pe site-ul ala...multumesc oricum... :cry:
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

este o moneda de cupru batuta la Istambul (fostul Constantinopol asa cum scrie si pe ea) in anul crestin 1848 sau in anul A.H.(adica anul Hejira(fuga lui Mahomed)- musulman 1255+19)
sunt doi ani deoarece puneau primul an, cel in care urca pe tron sultanul, plus in al catelea an de domnie se aflau. este o emisiune moderna (deja incepusera sa emita in sistem modern european de aproximativ 25 de ani. in prima poza aveti ,,turaua" care este sa zic asa avatarul sultanului(o forma elaborata. complicata si stilizata in care este scris numele sultanului si titlurile sale. cu caractere arabe ( acum turci folosesc alfabetul latin. inainte otomanii foloseau abjadu'ul arab adaptat pentru ei).
piesa a circulat in teritorile romanesti oficial, doar in teritoriul romanesc Dobrogea pana in anul 1878. deorece dupa aceasta perioada dobrogea intra in componenta Romaniei. ca sa va spun ce valoare nominala are (cat facea ea) am nevoie ori de greutate ori de diamtru deoarece aceasta e stearsa, se afla in imaginea doi in centru.
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
galan razvan
nou in forum
nou in forum

Mesaj de galan razvan »

diametrul e de 27mm...multumesc pentru detalii

Multumesc frumos pentru ajutorul acordat

am si eu o rugaminte...ajutati-ma si pe mine cu niste detalii despre aceasta bancnota ...multumesc anticipat
Fişiere ataşate
DSC01117.JPG
DSC01117.JPG (74.12 KiB) Vizualizat de 8212 ori
DSC01118.JPG
DSC01118.JPG (84.19 KiB) Vizualizat de 8212 ori
picard

Mesaj de picard »

Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

referitor la monedele gasite in gradina de legume sau pe lotul de porumb,legea spune sa fie predate la cea mai apropiata sectie de politie,sau primarie,deci si daca aveti o moneda acasa si sotia o ingroapa in gradina sa va faca o surpriza si dumneavoastra o gasiti indiferent cum,trebuie sa o declarati,cam asa vad eu legea si cam pe acolo e daca o cititi...in rest detectoarele de metal sunt legale daca le inregistrati la politie dupa ce le cumparati si le folositi in zone care nu sunt trecute in RAN
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Scrie răspuns