croissantro scrie:Pentru ultima moneda postata trebuie si greutatea eventual diametrul. .
buna ziua
momentan nu am diametrul pentru ca sunt la servici...dar am cantarit-o aseara ( am uitat sa precizez informatia ) ... are 18,9 grame
am sa incerc sa identific cumva elementele precizate de domnul cuburo83...moneda aceasta nu a fost curatata decat cu apa ... stiu ca poate nu am facut bine ca am curatat-o pe prima dar era pur si simplu indescifrabila...
cuburo83 scrie:daca puteti sa o curatati unde v'am indicat. cred ca ar fi indeajuns o picatura foarte mica de ,,cilit lime and rust" pe fiecare din cele trei zone. bine inteles colegi de forum ma vor pune la zid pentru aceasta metoda:) . dar nu are efecte nici macar asemanatoare cu scrumul de tigare.
Buna seara,
Am evitat sa o curat...am incercat niste poze mai "de efect" ...sper sa ajute la identificare...multumesc mult
sorin70 scrie:Nu mai tin minte cu exactitate dar a fost un articol parca in SCN despre un depozit de monede turcesti false descoperit la Curtea Veche.
Acele falsuri aveau niste semne care nu se potriveau cu grafia osmana corecta.
...mi-am amintit si eu ca am dat la un moment dat peste un articol foarte interesant cu privire la falsurile de monede otomane...si iata ca l-am gasit ...