Originale sau false?

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

banivechi

Mesaj de banivechi »

sigillum2008 scrie: Aceasta ,,prelucrare,, am intalnit-o NUMAI la monedelele de argint.
E o adevarata industrie in SUA nu numai monede din argint sint "traforate". Si Cu-Ni sint multe (in principal Buffalo Nickels). Si mai sint si regravarile, asta chiar e arta. Traforatul e doar meserie.
http://www.hobonickels.org/
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

banivechi scrie:Si mai sint si regravarile, asta chiar e arta. Traforatul e doar meserie.
http://www.hobonickels.org/
:arhh: Ce-i pe acolo... Arta si maestrie.
Cateva la preturi rezonabile.
Pe cand un 50 bani 2005 modificat in 50 bani 2007 sau 2008 :twisted:
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Am mai gasit ,,moneda,, deosebita... transformata in medalion (neprelucrata nu cred ca valora prea mult) :?:
........................

Ce mi se pare interesant la o alta moneda (achizitionata saptamana trecuta, dar la care nu am deocamdata fotografie) transformata in brosa prin adaugarea unui ac de prindere, traforare si nu numai... este faptul ca in perioada interbelica nu mai era considerata moneda ci o bijuterie :!: avand toate poansoanele specifice (de taxa, titlu...)

Ati mai intalnit monede poansonate?
E posibil ca in decursul istoriei... monedele din aur si argint sa mai fi fost poansonate ulterior? (ceva in genul marcarii pieselor din aur, care s-a aplicat la noi in perioada comunista)
Fişiere ataşate
moneda.jpg
moneda.jpg (42.25 KiB) Vizualizat de 7951 ori
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
ZAR

Mesaj de ZAR »

E un Morgan Dollar - frumos prelucrat. :)
Neprelucrata ar fi in jur de 10-15 USD (pare F/VF).
Ultima oară modificat 09 Mai 2008, 15:34 de către ZAR, modificat de 5 ori în total.
Freddy

Mesaj de Freddy »

Am vazut si eu o moneda, la fel transformata in brosa. Era de 1 florin. Din pacate nu pot pune poze pentru ca respectivul nu a vrut sa o vanda.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Ideea este ca cei care se ocupa de modificari monede sa nu prinda una de foarte mare valoare (rara) - in acest caz chiar ar fi pacat. :(
Freddy

Mesaj de Freddy »

Da, ar fi pacat! Acuma imi amintesc ca inainte sa colectionez erau niste tigani care faceau inele si mai topeau din monede. Din curiozitate l-am rugat sa imi arate una dintre monedele ce topea, era un 5 lei 1901 :shock: Atunci nu stiam ce moneda era, dar acuma stiu.......
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

E pacat ca orice moneda din aur sau agint sa fi prelucrata. Exista oricum atatea obiecte din aceste metale care ar trebui prelucrate avand in vedere calitatea lor artistica, ca sa nu mai vorbim de ce fel de piese ies din mana unor asa zisi bijutieri ...
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

vlahul scrie:E pacat ca orice moneda din aur sau agint sa fi prelucrata. Exista oricum atatea obiecte din aceste metale care ar trebui prelucrate avand in vedere calitatea lor artistica, ca sa nu mai vorbim de ce fel de piese ies din mana unor asa zisi bijutieri ...
Sunt de acord. Am spus si eu anterior ca simt o strangere de inima si in cazul in care e distrusa o piesa de 500 Lei 1944. Orice moneda care nu mai e in circulatie reprezinta o valoare (mai mica sau mai mare), o parte dintr-un lot limitat. De aceea distrugerea in prezent a oricarei astfel de piese reprezinta o pierdere.
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Modificarile monedelor pe langa partea artistica au scop strict comercial.Majoritatea sigur se vand peste cota unei piese perfecte, sunt achizitionate in special de cei pasionati de bijuterii si arta in general, si mai putin de colectionari de numismatica.
-Si eu sunt de acord ca este o mare pierdere mai ales cele din metal pretios. :!:
Scrie răspuns