Evaluare 1 leu 1096

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

george_s321

Mesaj de george_s321 »

Nu am afirmat ca cineva a injurat,era o figura de stil legata de anumite raspunsuri care sunt agresive.Poate dumneavoastra le vedeti ca glumite dar afirmatii de genul:
"D-le george, asta inseamna ca aveti placere sa va contraziceti cu lumea intreaga (PCGS,NGC si alte companii).
Mai jos postez doua tabele (si link) cu ordinea gradarilor, poate va lumineaza putin."
"poate asta din motiv ca nu mai aveti ce sa ne aratati..." sunt rautati care nu isi au rostul.
In ce priveste "tablitele" fiecare cu posibilitatile lui.Eu ma bucur si daca o sa prind un 10 bani 1900 BU,poate altii spera la 2 lei 1901 BU si il si pot plati.
Daca nu cumparam monede din 1939 nu cred ca nu putem sa ne bucuram de o moneda de calitate,chiar daca nu este mare raritate.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Am inteles! sunteti foarte sensibil d-le george, dar sa stiti ca tot ce am spus nu a fost cu rautate. Sa recunosc ca putin de ''piper'' am pus dar rautate in nici un caz. Si eu am fost facut turbat, papagal... dar mi-a trecut. Dar nu am spus niciodata ca aceste cuvinte sunt injuraturi. Inchei aici acesta discutie pentru ca vad ca suntm de mult off topic, si doresc tuturor Sarbatori fericite! un 2013 mai bun si cu mai multe piese in colectia tuturor.

Cu stima, :xmas:
M.Alin
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
ferdinand

Re: Grade !

Mesaj de ferdinand »

Cristian Ciuplea scrie: Moneda in F este in realitateb un VG, cea VF este F slab, cea in XF este un VF frecat si acel AU poate sa fie ca relief spre XF, dar dupa poza nu se vede calitatea campului !
Asta ar insemna ca cea propusa ca fiind VF este aproape VG, iar cea aUNC mai are putin si ajunge la VF. Acum stau si ma intreb daca mai are cineva de pe forum monede in stare UNC, in afara de fisicuri. :lol: De fapt, cred ca nici acelea nu mai sunt necirculate, daca poarta numarul 55683 in procesul de batere cu aceeasi matrita.

P.S. Daca are cineva monede precum aUNC-ul de mai jos si le vinde la pret de VF+ sau XF sa ma anunte.
Fişiere ataşate
stare monede.jpg
stare monede.jpg (62.05 KiB) Vizualizat de 5676 ori
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Uneori e greu sa apreciezi o moneda din poze.La aUNC-ul din poze nu se vede clar calitatea.A fost la Sutu o moneda cu detalii similare,cu poze facute bine jurai ca e UNC dar moneda era curatata.S-a vandut cu 800 lei.Eu nu am dat si nu as da atat pe o monda curatata,exceptie fac anii 1876,1901,1885.
Si ca sa il bucur pe domnul Mateiciuc pun poze cu o moneda pe care am luat-o recent si pe care am dat mai mult de 800.Sarbatori fericite,sanatate,numai bine si scuze pentru pozele care stiu ca nu sunt de cea mai buna calitate.
Fişiere ataşate
DSC04506.JPG
DSC04506.JPG (149.4 KiB) Vizualizat de 5660 ori
DSC04507.JPG
DSC04507.JPG (148.65 KiB) Vizualizat de 5660 ori
DSC04510.JPG
DSC04510.JPG (148.1 KiB) Vizualizat de 5660 ori
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Draperia spune gradul de conservare...
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Asa este,asta ii spuneam si eu cuiva care are 1 ban 1883,draperia e importanta:)).Daca reusesc sa iau moneda o sa pun poze,chiar daca o sa ma laud cu noile achizitii:)).
Cristian Ciuplea

Re: Grade !

Mesaj de Cristian Ciuplea »

ferdinand scrie:
Cristian Ciuplea scrie: Moneda in F este in realitateb un VG, cea VF este F slab, cea in XF este un VF frecat si acel AU poate sa fie ca relief spre XF, dar dupa poza nu se vede calitatea campului !
Asta ar insemna ca cea propusa ca fiind VF este aproape VG, iar cea aUNC mai are putin si ajunge la VF. Acum stau si ma intreb daca mai are cineva de pe forum monede in stare UNC, in afara de fisicuri. :lol: De fapt, cred ca nici acelea nu mai sunt necirculate, daca poarta numarul 55683 in procesul de batere cu aceeasi matrita.

P.S. Daca are cineva monede precum aUNC-ul de mai jos si le vinde la pret de VF+ sau XF sa ma anunte.
D-le Ferdinand,

de cand colectionati Romania moderna si daca credeti ca ati vazut vreodata un 5 Lei 1901 in UNC ?
Intreb de 1901, moneda semanand cu piesele prezentate, dar muuult mai usor de gasit in calitate !
Acel FINE nu mai este FINE pt. ca este prea mult tocit !
Relieful este ras, intre obraz si barba nu mai este o delimitare.
VF este un exemplu clasic de FINE.
Din barba nu mai vedem ,pe ca. 75%, decat o suprafata neteda.
In rest avem tocituri grave, sub nivel de VF.
Relieful la moneda declarata ( intitulata ) XF, este de VF, adica el, relieful, este atacat peste tot si prezinta tocituri.
De faptul ca moneda a fost frecata cu carpa si pasta nu ne mai legam.
Piesa A.UNC trebuia sa aiba luciu de bataie si relief " tun ".
Eu vad ca relieful este departe de " tun ", iar de luciu m-am pronuntat deja.
Eu astept de la o moneda in APROAPE UNC un luciu de bataie top, relief superb, litere cu suprafata si contur de UNC, doar cateva contacte in plus, atat.
Curiosity Killed The Cat !
capa

Mesaj de capa »

Poate ajuta cum apreciaza PCGS:

http://www.pcgs.com/Photograde/#/Morgan/Grades

PO-01: Imagine
FR-02: Imagine
AG-03: Imagine
G-04: Imagine
G-06: Imagine
VG-08: Imagine
VG-10: Imagine
F-12: Imagine
F-15: Imagine
VF-20: Imagine
VF-25: Imagine
VF-30: Imagine
VF-35: Imagine
XF-40: Imagine
XF-45: Imagine
AU-50: Imagine
AU-53: Imagine
AU-55: Imagine
AU-58: Imagine
MS-60: Imagine
MS-61: Imagine
MS-62: Imagine
MS-63: Imagine
MS-64: Imagine
MS-65: Imagine
MS-66: Imagine
MS-67: Imagine
MS-68: Imagine
MS-69: Imagine
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

capa scrie:Poate ajuta cum apreciaza PCGS: http://www.pcgs.com/Photograde/#/Morgan/Grades
Eu pot spune ca ''scara'' este foarte reusita, numai ca nu pot spune ca compania PCGS o si respecta intodeauna.

Multumim dle. capa pentru informatia adusa.
Scrie răspuns