Monede chinezesti

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Alex
moderator
moderator

Monede chinezesti

Mesaj de Alex »

Puteti sa-mi spuneti daca ati mai vazut asemenea monede si ce sunt exact?
Imagine
Imagine
banivechi

Mesaj de banivechi »

Sint noile produse "vechi" ale micilor nostri prieteni galbeni. Multe se folosesc ca ornamente, medalioane, bratari, accesorii vestimentare etc. Totusi, 3 din ele sint chiar monede... cea cu steagurile incrucisate, si doua monede de 1 cash. Dar si asa valoarea lor e simbolica.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

banivechi scrie:Sint noile produse "vechi" ale micilor nostri prieteni galbeni. Multe se folosesc ca ornamente, medalioane, bratari, accesorii vestimentare etc.
Multumesc pentru raspuns. Foarte noi nu sunt insa, pentru ca ele au ajuns in Europa in urma cu cca 20-25 de ani.
banivechi scrie:Totusi, 3 din ele sint chiar monede... cea cu steagurile incrucisate, si doua monede de 1 cash. Dar si asa valoarea lor e simbolica.
Care sunt monedele autentice (in afara de cea cu steaguri) si ce le deosebeste de celelalte? Mie mi se par toate la fel: turnate si cam cu acelasi imperfectiuni.

Moneda cu steagurile incrucisate cred ca este ca cea de mai jos (20 de cash emisa in Provincia Hunan - cf. site-ului Coins of the Chinese Republic), dar mult mai uzata.

ImagineImagine
Scrie răspuns