Buna ziua,
am primit de curand o moneda de 2 ducati emisa in Transilvania (?) in 1779 cu Franz Iosef. Nu am motive sa cred ca ar fi un fals, dar daca va ridica suspiciuni va rog sa-mi spuneti (am vazut ca falsurile sunt un subiect intens dezbatut pe acest forum). As dori sa stiu daca, in starea in care este, poate fi considerata ca avand valoare numismatica sau este mai degraba metal de topit.
Multumesc!
2 ducati 1779
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: 2 ducati 1779
Da, provine din Transilvania, fiind batuta la monetaria din Alba Iulia (semnul monetariei E, si semnul maestrilor monetari H-S pe revers, Anton Hammerschmied - Gottfried Schickmayer).
Judecand doar dupa imagine piesa pare OK.
Judecand doar dupa imagine piesa pare OK.
Multumesc mult pentru informatiile prompte si detaliate. Moneda mi-a fost oferita pentru valoarea metalului, nu pentru cea numismatica. Vazand in alte discutii de pe forum cat e de usor sa distrugi valoarea numismatica, am vrut sa am si opinia cuiva din domeniu. Inca o data multumesc!
Felicitari a-ti facut o afacere nemaipomenita.
Din pacate sunt multe monede de aur care au fost gaurite pentru a fii purtate la gat si cusute pe haine.
Din pacate sunt multe monede de aur care au fost gaurite pentru a fii purtate la gat si cusute pe haine.
-
Pripon Emanoil
- **

O mica observatie. Piesa a fost emisa de catre Iosif al II- lea nu de catre Franz Joseph. Desigur, acest amanunt nu schimba cu nimic datele discutiei.